„Дано не яде бой от Кирил“! Цяла България се подиграва на нелепия клип с министъра на културата

"Дано не яде бой от Кирил"! Цяла България се подиграва на нелепия клип с министъра на културата

Напушен ли е? Пиян ли я? Този нормален ли е? Това са може би най-честите реакции, след като се изгледа клипчето на министъра на културата Атанас Атанасов. При вси положения не сме свикнали да гледаме някой, който е на висок пост в държавата, в такъв вид.

Представяме ви някои и от най-точните реакции в мрежата:

„WTF? Министърът на културата силно пиян си прави видео селфита и ги пуска в пространството! Абе каква е тази подигравка, бе? Що за неуважение към институцията? Що за абсурд е това! Разбирам, че в ПП сте събрани от кол и въже, ама някакво елементарно приличие трябва да има!“, пише журналистката Татяна Кристи.

„Ех, Веждичката и Банов на по бутилка водка даваха пресконференция, а тоя от една марихуана ще се разпадне. Ами това е липсата на опит“, споделя пък музиканта Венци Мицов.

„Не просто не е смешно, не е и тъжно вече. Страшно е и зловещо! Правителството изпраща пагубни сигнали, че е сбирщина от инфантилни, полуграмотни, неспособни, отчаяни отломки от потъващия кораб на промяната. Затова ли бяхме по площадите?! Това ли е чегъртането, за да се покаже отдолу още от същото. Само от вчерашния ден ми настръхва косата…

Едно напушено хлапе си играе на министър, докато хората на изкуството у нас мизерстват!“, казва Ирина Асиова-Диамант.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов написа следното във Фейсбук:

„В студентските години, когато се събирахме, имахме един приятел, който отговаряше за веселието на нашия малък колектив. Кръстихме го отговорник „банкети и карнавали“. Малко по-късно на шега се обръщахме към него с „Г-н министър на културата…“ Неговото име е Явор. Явор е много забавен човек.

Завърших медицина и почнах работа в Шокова зала. Доведоха ми едно младо момче в безсъзнание. Притесних се много. Почнах да се суетя и чудя какво да направя. Д-р Манов (възрастен и опитен колега, неврохирург. Мир на праха му.) дойде при мен и веднага погледна зениците и каза: Това е опиоидна интоксикация, т.е. младото момче се беше надрусало с наркотици.

Никога няма да забравя тези зеници, т.нар. точковидни зеници.

„След като изгледах клипчето с Министъра на културата Наско и се загледах в очите му, веднага си спомних случая с младото и надрусано с наркотици момче.  Професионално изкривяване.  Жалко за културата, жалко и за министъра на културата. Дано не яде утре бой от Кирил (б.р – Кирил Петков)“.

„Културата е в поза партер щом всички можем да понесем това „нещо“ и това отношение! Амин! Просто ОСТАВКА!!!“, написа режисьорът Виктор Божинов.

„Престъпно е вече. Във всяка нормална страна, това щеше да е огромен скандал. Действащ министър, дрогиран по социалните мрежи….На фона на огромното престъпление, случващо се с българската култура“, пише в коментар под поста на Божинов певицата Нона Йотова.

Филип Авромов пък направи и видео пародия на клип с Атанасов.

 


Публикувана

в

Тема: