Децата до Дядо Коледа: Да спрат тези тестове! И по-голяма заплата за тате – да ни заведе на море СНИМКИ

Децата до Дядо Коледа: Да спрат тези тестове! И по-голяма заплата за тате - да ни заведе на море СНИМКИ

На Дядо Коледа тази година ще му трябват суперсилите на всички анимационни герои, взети заедно, за да изпълни желанията от писмата до него.

Дано да е в час с „Трансформърс“, за да успее с  направата на гравитатор и дрифт авторобот. Най-трудното обаче идва после ​- да осигури на всички радост, „ковидът да отмине, да спрат тези тестове“ и „по-голяма заплата за тати – за да ни заведе на море“.

Над 1500 писма до Добрия старец изпратиха тази година децата от Пловдивски регион 

Пристигналите до 17 декември участват в националния конкурс за най-мило и красиво послание. Всички обаче ще получат обратно отговор с благи думи от Лапландия и подписа на Дядо Коледа.

Да му мисли обаче до кого ще праща подаръците, защото голяма част от писъмцата са писани от майките. И все по-рядко  „авторските“ от хлапета съдържат желания за здраве и сговор. За сметка на това обаче списъците с желания са средно с поне 5 технологични играчки.

Децата до Дядо Коледа: Да спрат тези тестове! И по-голяма заплата за тате - да ни заведе на море СНИМКИНовиниИнформация

Петгодишната Дария от Куклен е сравнително скромна – живее на село, има си куче и коте. Много е слушала и даже обещава да не си гризе ноктите, за да бъдат много красиви. От Дядо Коледа ще чака „по-голяма къща с много неща, комплект за нокти  и пате, което показва времето“.

Лили пък така се е улисала да благодари за миналогодишните подаръци, че за малко да забрави да спомене за мечтаните тази Коледа. Обаче в постскриптум нарича: „за цялото семейство здраве и щастие. За кака ​- слушалки, за тате по-голяма заплата (за да ни заведе пак на море), а за мама ​-много да я слушаме“. На гърба на писъмцето има рисунка на семейната къща с разпределението на всички стаи – да не се обърка нещо и да се разменят подаръците.

Елеонора също рапортува, че е била много послушна. Но веднага се сеща:

„Знам, че ти си ме видял от високо“. 

Поръчва си за детската градина къща с кукла. „А за вкъщи ​- каквото решиш. Обаче имам едно условие – да е много хубаво“.

„Скъпи Дядо Коледа, ще слушам другата година и когато стана на 6, ще може ли да ми донесеш цигулка“, пита 5-годишната Иванина. Живко от 5. А клас пък е станал много добър по английски, затуй вече е заслужил китара с 6 струни. Заедно с писъмцето си праща и картичка с ръчно нарисувана елха.

Само рисунка ​- хем с 5 коледни елхички и звезди по небето над тях, е пуснала по пощата за Лапландия скромната Рая на 7 г. Доста се е постарала и 6-годишната Йоанна, която също дава заявка за художник. Трите ѝ рисунки изобразяват Дядо Коледа, семейството и еленовия впряг. На една от тях детската ръка е изписала празнично стихче.

Децата до Дядо Коледа: Да спрат тези тестове! И по-голяма заплата за тате - да ни заведе на море СНИМКИНовиниИнформация

„Гледай да не ме забравиш“, 

пише Стоянчо под своя списък с желания за водоустойчив калъф, елен с дълги крака, пистолет с ток, кендама и дъвка.

„Бъди здрав и се пази от вируси!“, заръчват на Дядо Коледа Мария и Милена от Пловдив. Само за техните подаръци ще трябва цял чувал: творчески комплект с пайети „Морско дъно“, комплект за изработване на магнити с принцеси, костенурка-художник, комплект за талисмани, интерактивното зайче Бетси, игра за баланс с рибки, музикална книжка.

Децата до Дядо Коледа: Да спрат тези тестове! И по-голяма заплата за тате - да ни заведе на море СНИМКИНовиниИнформация

Доста писма са на еднакви стандартни бланки и рядко някой е вложил сърце и старание да поукраси листа сам, но пък желанията вътре са всевъзможни ​- от пингвин с одеяло и блуза с еленче до кукла на конци, огромен попит и пу-пу па-пи, за което в скоби е уточнено, че представлява автоматично кученце.

Децата до Дядо Коледа: Да спрат тези тестове! И по-голяма заплата за тате - да ни заведе на море СНИМКИНовиниИнформация

Тази Коледа ще е първата за Сияна, която е само на 1 месец. Затова вместо нея писмо до Дядо Коледа е написала кака ѝ. И иска за малката си сестричка кошарка за игра с топчета.