Десислава Радева: Не искам втори мандат за Румен!

Десислава Радева: Не искам втори мандат за Румен!

„Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася и за първи“, казва първата дама.

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, не иска мъжът ѝ да се кандидатира за втори мандат, макар той вече да потвърди официално участието си на предстоящите президентски избори тази есен.

„На мен не ми се иска. Ако щете ми вярвайте, по средата на мандата не ми се иска и първи. Наскоро си говорехме и му казах: Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася. В случая не е важно какво искам аз, а той и дали обществото ще има нужда от него за още един мандат“, казва Деси в едно от малкото си официални интервюта преди време.

Съпругата на държавния глава споделя, че да си жената до президента има повече недостатъци, отколкото предимства.

„Предимството е, че се срещам с интересни хора. Посещавам наистина забележителни места. Щастливи сме като Румен и Десислава Радеви, не знам дали сме щастливи като президент и съпругата на президента, защото тази негова позиция доста изкривява отношенията в семейството. Вече нямаме време да седнем да говорим“, откровеничи още Ген. Деси и споделя, че през годините, докато Румен Радев е начело на „Дондуков“ 2, е станала по-тъжна.

„Свободата ми в известна степен е ограничена. Липсва ми онази сладка анонимност, която усетих, когато дойдох от Бургас в София, за да следвам. Анонимността да седна сама в кафене и да наблюдавам хората. Нещо, което винаги съм обичала“, допълва още Десислава.

Повече от година президентшата бе в абсолютно изгнание и прекрати изявите си в социалните мрежи. Профилът ѝ във фейсбук все още е неактивен, но от месец насам Радева се върна поне към изпълнение на задълженията си на първа дама. Тя отново придружава Радев по време на посещенията му в различни точки на страната, но предпочита да бъде инкогнито и умишлено страни от обективите на камерите и фотоапаратите.

Ген. Деси все още не е дала обяснение за мълчанието си. На 2 април миналата година тя се „сбогува“ с приятелите си във фейсбук с песента на Любо Киров „Всички пътища водят към теб“ и многозначителното послание „Успявате ли да запазите себе си? И душата си? Всички пътища водят към …“.

Близки до първата дама издават, че е преминала и през депресивен период. Последната половин година бе нелека за нея – тя преболедува Ковид-19 и бе оперирана по спешност за отстраняване на 3 мозъчни аневризми в средата на април.