До собственика на Тойотата и чичака с тубата: Преглътнете я тази ганьовщина!

До собственика на Тойотата и чичака с тубата: Преглътнете я тази ганьовщина!

„До собственика на Тойотата: Като си видиш колата така обляна с нещо черно и мазно – не се чуди какво е. На мен ми прилича на старо масло.

Един чичак ти я заля с нещо, което беше в туба от масло. И се прибра като пич. И не се питай защо – вероятно си паркирал пред гаража му (почти пред гаража – задницата ти е малко по-дълга, отколкото си мислиш)! Може да му се наложи да го ползва.

До чичака с тубата с масло:

Разбирам те, че в гаража си нито да влезеш, нито да излезеш ама… Така ли ще го разрешиш този проблем? Като гледам паважа пред гаража целия облян в масло… Това с тубата явно ти е редовно отмъщение. Даваш ли си сметка, че там е кръстовище и пресичат хора? Даваш ли си сметка, че някой с кола или камион може да набие спирачки и да се лъзне? Ще зяпаш ли от терасата к’во ПТП е станало?

Хора, не ме разбирайте погрешно – не взимам страна. И двамата са… Струва ми се, че яко изтрещяхме. Или просто тотално недоверие в институцията. Нулева толерантност и от двамата. Тръгнахме да се саморазправяме като в третия свят и като преди 100 години. Мислете бе, хора, мислете за последствията от делата си. Преглътнете я тази „ганьовщина“…“

Това написа пловдивчанин от култовия квартал Кючука.

Случката с изтипосалата се тойота пред чужд гараж и „чичака“ с маслото, оклепал возилото и застрашил живота на пешеходци и други коли, се разиграва до кръстовището на „Скопие“ и „Лазо Войвода“. Вземи единия, удари другия… казват хората. И едва ли е нужно да дискутираме гаражът там използва ли се, или не се използва? Нито пък „правилна“ ли е ответната реакция на потърпевшия, или не е правилна? За никого ли не е ясно, че правилата са за това да се спазват?

Даже и в Кючука…

Източник: Глас