Дядо пчелар съветва: Направете това при ужилване от оса, стършел или пчела и ядове няма да имате, върши чудеса

Дядо пчелар съветва: Направете това при ужилване от оса

При някои хора тялото реагира бурно при ужилване от оса, стършел или пчела и е необходимо да се вземат навременни мерки, алармира ТРГ

Всеки, който е претърпял ужилване от оса, стършел или пчела, знае, че то е извънредно болезнено, а от време на време и много опасно. Добре е винаги да сме подготвени да вземем мерки, защото никога не се знае кога организмът може да реагира бурно.

При някои това е свързано с алергии, при други – с на пръв поглед безобидно подуване. Препоръчително е и за него да се потърси вариант за облекчение, за да се възстанови бързо травмираното място, и да не създава неприятен дискомфорт.

Особено желателно е, когато жертви на ужилване от оса, стършел или пчела, са децата.

Старите пчелари са наясно, че най-простичките методи са най-ефективни. Те винаги носят в себе си хапче обикновен аспирин. Когато вие отивате на разходка в гората или отмаряте край морето, направете същото – имайте аспирин под ръка.

Ролята на аспирина при ужилване от оса, стършел или пчела

Той е доста ефективен, а действието му е многократно тествано от потърпевши. С помощта на аспирина ще намалите отока, ще усетите моментално отслабване на болката, ще спрете сърбежа и крайно дразнещото усещане след ухапване от оса, стършел или пчела, изпробва Ко4.

Ако има останало жило, то ще падне съвсем скоро, а следите от жестокото боцване ще се разнесат за кратко време, ще има само едва забележима следа.

Направете следното с аспирина: Намокрете таблетката с вода, поставете я на участъка, в който е станало ужилването от оса, стършел или пчела. Оставете да попие така в продължение на 1-2 минути, след което отстранете остатъка. Аспиринът вече е навлязъл в кожата и ще започне да работи във ваша полза.

И още няколко съвета от препатили

Ако случайно нямате и не може да вземете сега аспирин, има и други възможности. Подходящ в случая е тампон, напоен с амоняк, с който се потупва мястото на ужилването, без да се разтрива в дълбочина.

Може също да натъркате с метален предмет, да намажете с кал или стрити бъзови листа.

Източник: Mood-time.com