img
Home / Здраве / Една лъжичка сутрин в кафето и попилявате килограмите! Хем полезно, хем взривява метаболизма!

Една лъжичка сутрин в кафето и попилявате килограмите! Хем полезно, хем взривява метаболизма!

/
/
/
264 Views

Сметана, мляко, захар – вероятно сте добавили поне едно от тях към кафето си, за да подобрите вкуса му в даден момент.

Ако обаче търсите нещо различно, от Е-новини препоръчваме да опитате нов вкус – канела. Тази сладка, остра подправка може да направи много повече от подобряване на вкуса на кафето.

Канелата е известна със своите многобройни ползи за здравето и добавянето й към вашето кафе може да направи чудеса за цялостното ви здраве, в допълнение към това, че придава на кафето страхотен, екзотичен вкус.

Ето защо трябва да добавите канела към кафето си.

Поддържа нивата на кръвната захар

Добавянето на щипка канела към вашето кафе помага да се поддържа нивото на кръвната захар в организма. Канелата има сладък вкус, благодарение на който захарта няма да ви липсва толкова много.
Изследванията показват, че той повишава чувствителността към инсулин малко след консумация.

Помага за отслабване

Канелата е известна още като подтискаща апетита. Добавянето и към вашето кафе може да предизвика усещане за ситост и да намали желанието за храна. Така ще се храните по-малко и много скоро ще забравите за излишните килограми.

Действа при грип и настинка

Канелата има антивирусни, антибактериални свойства, които помагат за поддържане на имунитета силен. Подправката има много противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на болката и дискомфорта, причинени от грип.

Страхотна за сърцето

Изследванията показват, че канелата намалява риска от развитие на сърдечни заболявания. Най-добре е обаче да консумирате канела и кафе в умерени количества, тъй като твърде много кофеин не е полезен за здравето на сърцето.

Пълна е с антиоксиданти

Кафето съдържа високо съдържание на антиоксиданти като полифеноли, за които е известно, че ограничават активността на свободните радикали. Добавянето на канела в кафето засилва още повече нивото на антиоксиданти.

Източник: За жената

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *