Египетски собственик на заведение в Пловдив с уникален жест към Митко от „Капана“

Собственик на заведение в Пловдив смята да дари 10 000 лева на амбулантния търговец Митко, който беше набит от друг ресторантьор в творческия квартал "Капана". Част от сумата ще е кеш, за да се помогне за издръжката на семейството на пострадалия, а друга част - под формата на храна. Това съобщи в интервю за Plovdiv24.bg дарителят Нурелдин Елрамими. Нурелдин познава Митко отдавна, тъй като търговецът поне три пъти в седмицата се хранел от безплатната храна в неговите предишни ресторанти на главната. Бизнесменът видял видеоклипа с нападението над безобидния продавач на чорапи и се шокирал от проявената агресия. Затова решил да му помогне с каквото може. 31-годишният Нурелдин Елрамими е от Египет. За пръв път идва в България през 2009 г., за да учи история на музиката в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" и се влюбва в Пловдив. Оттогава досега на всеки 6 месеца идва в Града под тепетата и се връща в родния Кайро. В България е създал семейство, има дъщеря, купил си е къща в китно село в Средна гора. Заради пандемията от коронавирус не се е прибирал при роднините в Египет повече от година. Има издадени две книги за история на музиката - едната е на египетски, другата на български език. Собственик е на ресторант The Chicken Guy, в който всеки ден безплатно се хранят 30 бедни. Интервюто с Нурелдин Елрамими гледайте в прикаченото видео!

Собственик на заведение в Пловдив смята да дари 10 000 лева на амбулантния търговец Митко, който беше набит от друг ресторантьор в творческия квартал „Капана“.

Част от сумата ще е кеш, за да се помогне за издръжката на семейството на пострадалия, а друга част – под формата на храна. Това съобщи в интервю за Plovdiv24.bg дарителят Нурелдин Елрамими.

Нурелдин познава Митко отдавна, тъй като търговецът поне три пъти в седмицата се хранел от безплатната храна в неговите предишни ресторанти на главната. Бизнесменът видял видеоклипа с нападението над безобидния продавач на чорапи и се шокирал от проявената агресия. Затова решил да му помогне с каквото може.

31-годишният Нурелдин Елрамими е от Египет. За пръв път идва в България през 2009 г., за да учи история на музиката в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и се влюбва в Пловдив. Оттогава досега на всеки 6 месеца идва в Града под тепетата и се връща в родния Кайро. В България е създал семейство, има дъщеря, купил си е къща в китно село в Средна гора.

Заради пандемията от коронавирус не се е прибирал при роднините в Египет повече от година. Има издадени две книги за история на музиката – едната е на египетски, другата на български език. Собственик е на ресторант The Chicken Guy, в който всеки ден безплатно се хранят 30 бедни.

Интервюто с Нурелдин Елрамими гледайте в прикаченото видео!

 

Коментари

Един отговор за “Египетски собственик на заведение в Пловдив с уникален жест към Митко от „Капана“”

  1. ГАЛИН МАРИНОВ КРЪСТЕВ

    Смешни сме и нагли много в собствената си държава България.Един чужденец да ни го каже, хубава страна но лоши хора…Именно заради това сме последни в Европа…Наглост и тъпотия…Култура нула…Мутренска България