Елена Гунчева: За първи път виждаме реална борба с престъпността на ”белите якички”

Елена Гунчева: За първи път виждаме реална борба с престъпността на ”белите якички”

Шапка му свалям на Бойко Рашков. Първите му действия показват, че няма да се примири с безобразията в полицията, с които толкова сме свикнали, че вече дори не ги отразяваме.

Арестите в Пловдив, смяната на шефове на дирекции и други действия показват, че новият Министър на вътрешните работи твърдо е решил да изчисти окопалите се в корупция и зависимости полицаи от системата.

Защото най-срамно е, когато тези, които трябва да се борят с престъпността, сами стават престъпници. Много хора знаят за корупцията, за чадърите над престъпни бизнеси, но не знаят на кого да се оплачат, защото може да налетят на тарторите на престъпността.

За първи път виждаме реална борба с престъпността на „белите якички“. Защото е време хората да повярват в полицията и да повярват, че за техните жалби и сигнали ще се извършват реални разследвания, а не прикривания на престъпници.

Още по-важно е това, когато идват избори.

Факт е, че в България изборните измами, купуването на гласове и подмяната на вота на гражданите, е традиция. Дилърите на гласове под безучастните погледи на полицаите броят по списък пред изборните секции. Разменят се пачки и списъци, а родната полиция се прави на ударена с мокър парцал. Ние трябва да сме сигурни, че ТОЗИ път, мерки срещу това безобразно престъпление срещу България ще бъдат взети!

Успех на Министър Рашков. И макар да не съм очарована от срещата му с Мустафата, признавам, че изцяло подкрепям и се възхищавам на действията му. Дай, Боже, да изберем този път политици, които да продължат тази линия и наистина да спрем да оглавяваме класациите за най-корумпирана държава в света!

Facebook, Елена Гунчева


Публикувана

в

Тема: