Ето как да разберете подслушва ли се телефона ви и кой го прави!

Ето как да разберете подслушва ли се телефона ви и кой го прави!

Просто въведете в телефона кода… Каквато и работа да вършим, сигурността остава основен приоритет!

Под сигурност се разбира защита от вреда и други нежелани последици. Всеки в света се нуждае от сигурност. Дори смартфоните.

Използваме смартфоните си за игри, разговори, чатове и т.н., но мислим ли за сигурността? Не се паникьосвайте! Ние от Е-новини ще ви помогнем! Тези кодове ще ви помогнат да определите дали данните ви са защитени и дали някой не следи вашия смартфон евентуално.
*#21#

Тази комбинация от цифри и символи ви позволява да разберете дали е включена функцията за пренасочване, SMS и други съобщения на вашия смартфон. Наберете този код и на екрана ще се покаже номерът, на който се прехвърлят данните, и състоянието на различните типове пренасочване.

Спомнете си дали не сте давали мобилния си телефон на непознати, дори и за едно обаждане? Ако отговорът е да – има риск информацията за вашето местопребиваване, режима ви, социалния ви кръг да бъде изложена на външни лица. Средствата на вашия електронен портфейл също са изложени на риск, ако го използвате от мобилния си телефон чрез въвеждане на паролата.

*#62#

Този код показва къде се пренасочват входящите обаждания и SMS от телефона ви, когато други абонати не могат да се свържат с вас. В най-добрия случай повикванията ще бъдат препращани към гласовата поща към един от номерата на вашия мобилен оператор.

##002#

Чрез набиране на тази комбинация можете да деактивирате всички видове пренасочвания, които са били предварително конфигурирани на телефона ви.

Кодът е универсален и е валиден за всички видове смартфони. Горещо ви препоръчваме да запомните това, преди да отидете в друга държава: тогава, в зоната на роуминг, няма да загубите пари, които вече няма да се таксуват за разговори, които по подразбиране се прехвърлят към гласовата поща.

*#06#

IMEI (Международен идентификатор за мобилно оборудване ) номерът е уникален номер, чрез който се идентифицира всеки мобилен телефон.

Знаейки цифрите на международния идентификатор, можете, например, да намерите откраднатия си телефон: в края на краищата, устройството автоматично изпраща IMEI в мрежата на мобилния оператор всеки път, когато го включите, независимо дали вашата или вече чуждата СИМ-карта е в смартфона.

Как да се предпазите от престъпници и шпиони:

Използвайте месинджъри, които са напълно затворени за външни лица: Telegram, Chare, Wickr, Signal.

Не инсталирайте непознати програми на телефона си, следете всички инсталирани приложения и, ако е възможно, използвайте многостепенни заключващи системи. Не кликайте върху подозрителни линкове и не зареждайте телефона си от подозрителни „безплатни“ точки.

Само мобилният ви оператор има право да проследява телефона ви и само с ваше съгласие. Сайтовете и приложенията, които ви предлагат да проследявате местоположението на други хора, принадлежат на злоумишленици. Бъдете внимателни!

Ето го и списъкът с полезните комбинации за Android (ако имате iPhone, тогава съжаляваме):

##4636## Информация за статистиката на телефона, батерията и използването.
##7780## Нулиране на настройките. Деинсталиране само на приложенията.
27673855 # Пълно нулиране, преинсталиране на фърмуера.
##34971539 ## Пълна информация за камерата.
##273283255663282##* Бързо архивиране на медийните файлове.

##197328640## Тестов режим за сервизна дейност.
##232339## / ##526## Тестване на вашата безжична мрежа.
##232338## Wi-Fi Mac адрес.
##1472365## Бърз тест на GPS.
##1575## Различни GPS тестове.

##0283## Loopback тест.
##0##* LCD тест.
##0673## / ##0289## Аудио тест.
##0842## Тест за вибрация и задно осветяване.
##2663## Сензорна версия.

##2664## Сензорен тест.
##0588## Тест на сензора за близост.
##3264## Версия на RAM.
##232331## Bluetooth тест.
##7262626## Тест на GSM сигнала.

##232337## Bluetooth адрес.
##8255## Тест за услугата Google Talk.
##1234## Информация за фърмуера.
##1111## Софтуерна версия на FTA.
##2222## Версия на FTA-желязо.
##44336## Време за сглобяване.
*#06# IMEI.