Ето какво се случва с тялото, ако лятото наблягате на пъпешите

Ето какво се случва с тялото ако лятото наблягате на пъпешите

Просто факти. Медицински. И от E-novini няма как да ги пропуснем!

1. Пъпешът е витаминно богатство

Той съдържа витамини А, B, C, албумин, фибри, калий, желязо, магнезий, фосфор, калций и калий. Пъпешът е един от най-добрите антиоксиданти. Подобрява имунната система, апетита, жизнените сили и на 90 % се състои от вода.

2. Пъпешът подобрява работата на храносмилателния тракт

Ако имате запек, яжте сутрин на гладно 2 резена пъпеш. Ще се заситите, а стомахът ви ще се изчисти от токсините.

3. Пъпешът подобрява здравето на сърцето

Парче пъпеш съдържа една пета част от дневната норма фибри за човека, както и витамин C. Тези вещества намаляват нивото на холестерола в кръвта и кръвното налягане, пречистват кръвта от токсини и подобряват здравето на сърцето и съдовете.

4. Пъпешът помага при стрес

Антиоксидантите в пъпеша намаляват хормоните на стрес. Затова, ако редовно ядете пъпеш, тревогата, депресията и стресът ще изчезнат.

5. Пъпешът е полезен при диабет

Въпреки че пъпешът е сладък, той съдържа вещества, които са необходими за поддържане на баланса на инсулина в кръвта на диабетиците.

6. Пъпешът подобрява работата на щитовидната жлеза

Френските учени за изяснили, че веществата, които се съдържат в пъпеша, нормализират изработката на хормоните на щитовидната жлеза.

7. Пъпешът подобрява зрението

Парче пъпеш съдържа 103, 2 % от дневната доза витамин А. Той, на свой ред подобрява зрението. Учените са изяснили, че пъпешът намалява риска от развитие на катаракта с 39-50 %.

8. Пъпешът овлажнява и успокоява кожата

Пъпешът е необичайно полезен при лечението на слънчеви изгаряния. Също така се използва и в козметиката и за лечение на малки рани и повреди, като върху кожата се нанасят тънки резени.

Източник: Уебмястото