Ето кога започва циганското лято – разкри синоптикът Петър Янков с най-чаканата прогноза!

Ето кога започва циганското лято - разкри синоптикът Петър Янков с най-чаканата прогноза!

В началото на следващата седмица сутрешните температури ще се понижават чувствително, особено в Западна България.

По високите западни полета има и условия за слани, а по поречията – за намалени видимости с мъгли“, каза синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че в началото на следващата седмица ни очакват сутрешни температури между 3 и 8 градуса, а следобед – до 24 градуса.

Времето ще бъде сухо. Според синоптика през събота и неделя времето ще бъде подходящо за високопланински туризъм. Той добави, че в събота по Южното Черноморие ще има преръмявания в сутрешните часове и значителна облачност. В неделя в цялата страна времето ще бъде слънчево и топло.

„В дългосрочните прогнози настъпи изменение с по-стабилно време до края на месеца. От 26 октомври започва циганското лято. До края на месеца то ще бъде в пълната си сила – ниски температури сутринта и високи температури – до 25 градуса, следобед. Съвсем нормално време като климатични справки за месеца“, посочи Янков.

Той уточни, че в дългосрочен план валежи се очакват някъде в края на месеца. Синоптикът отбеляза, че планинските първенци ще бъдат в бяла премяна в края на месеца. По думите му мъгли се очакват в края на следващата седмица.