Ето причината за 20-годишната вражда между Слави Трифонов и Лили Иванова

Ето причината за 20-годишната вражда между Слави Трифонов и Лили Иванова

Две от най-големите звезди на родния шоубизнес вече повече от 20 години водят тиха война . Става дума за Слави Трифонов и голямата Лили Иванова.

Причината: примата на родната естрада е смъртно обидена на шоумена заради подигравките с нея в Шоуто на Слави.

Навремето Лили бе казала, че цената ѝ, за да участва в общ разговор с Дългия, възлиза на колосалните 100 хиляди долара и нито стотинка по-малко. След скандалното им включване по едно и също време в тв предаване през 2004 г., когато естрадната звезда напусна демонстративно снимачния сет, разположен за жива връзка с хола на апартамента ѝ, тя си позволи за пръв и последен път да изкаже искреното си мнение по адрес на Трифонов, което не се е променило и до днес.

Тогава Лили пусна свое медийно обръщение – лаконично и ясно, типично в неин стил, припомня Е-новини.

Виктор Калев като Лили Иванова

„Явно на този човек (Слави − бел. ред.) му се плаща, за да омаловажава и принизява стойността на моя труд и постигнатото от мен в живота. Доказателство са непрекъснатите явни обиди. За да застана срещу него, аз поисках сумата от 100 хил. долара − цена, която щеше да бъде много малка компенсация за нанесените ми морални щети.

И тъй като за този човек и онези, които стоят зад него, моралът не представлява стойност, аз поисках само малка част от онова, срещу което той е продал душата си. Защото цената на морала е стойността на душата. Тя не се измерва с пари, а с постижението на духа, който я храни в живота. Моите постижения са стойността и цената, която съм заложила, за да постигна името си пред своя народ. Тази цена никой не може да плати и това е, което ще остане след мен“, бяха думите на Лили за нейния враг №1.

Иванова и Трифонов така и не успяха да постигнат примирие и да заровят окончателно томахавките, а подигравките по неин адрес в шоуто на Дългия продължават и до ден днешен. През изминалата 2020 г. Слави и Лили имали случайна среща в бензиностация. Трифонов отишъл при примата уж да ѝ поднесе извинения за дебелашките шеги, с които той и екипът му я иронизират в продължение на почти четвърт век, но непреклонната певица не приела думите му за искрени.

Грандамата на българската естрада е пословична със своите железни принципи и ценности и във времето е доказала, че не прощава на предателите нито в личния си живот, нито в професионален план. Въпреки това тя така и не пожелала да заведе съдебни искове срещу учиндолеца, макар да имала всички предпоставки да го осъди и да спечели голяма сума пари като компенсация за нанесените ѝ морални щети.