Гавра! Цените на плажа в Гърция по-ниски от България

Гавра! Цените на плажа в Гърция по-ниски от България

Гърция откри туристическия сезон, а хиляди българи хукнаха към южната ни съседка. Проучване показва, че цените по плажовете в южната ни съседка още са на евтините тарифи от миналото лято и доста по-ниски от тези в България в момента.

Традиционната напитка на елините – узото, може да се пие голямо, което е 200 мл., срещу сумата от 7 евро, което е под цената у нас. Наливната бира под горещото слънце на юг върви по 3.5 евро.

Едно от най-поръчваните ястия е порцията калмари, която варира между 9 и 10 евро. Октоподът също не е с променена цена от миналата година – 12. Останалите ястия от менюто са: скариди – 16 евро, гаврос ​- 9. Порция лаврак или ципура с 400 гр гарнитура е от порядъка на 12 евро.

„На всички е известно, че за човек е важно отношението и прясната храна. Клиентът да остане доволен, да се върне пак в Гърция и да си даде парите с кеф – нещо, което у нас го няма“, коментира пред Lupa.bg Борис Георгиев, който в момента е на почивка в Гърция.

„Плажовете тук са безплатни, ако консумираш нещо. Никой не те пришпорва да си купуваш това или онова. Име достатъчно шезлонги и чадъри за всички. Има и огромни свободни зони, в които никой не те закача за нищо“, сподели още Георгиев. Малка компания от порядъка на 4-5 човека – двама възрастни с две или три деца, може преспокойно да се нахрани и поглези в ресторант за сумата 100-110 евро.