Георги от „Гласът на България“ спаси 7-годишно момченце. Майката: Целувам ти ръцете, че ми спаси детето!

Георги от "Гласът на България" спаси 7-годишно момченце. Майката: Целувам ти ръцете че ми спаси детето!

Георги Костадинов, който миналата неделя се размина на крачка от победата в шоуто „Гласът на България“ по bTV, и се класира втори, е спасил живота на 7-годишно дете.

Това се случва малко след кастингите на тъмно за музикалния формат. Болното момче се задушавало, когато таксиметровият шофьор е повикан, за да го откара в „Пирогов“. Той обаче преценява, че не разполага с достатъчно време, за да пристигне, преди да е станало твърде късно. На своя глава избира друга болница, нарушава всички правила за движение по пътищата, но успява да закара детето в спешен център навреме, където му спасяват живота.

Гласовитият изпълнител от Добрич до днес се просълзява, когато се връща към момента, в който работата го среща с болното момче и неговото семейство.

По случайност това става в Деня на детето, 1 юни. Малко преди това са били записите на кастингите на тъмно, когато с въздействащия си глас и характерен тембър Георги успява да накара всичките 4-ма треньори в „Гласът“ да го поискат в отборите си. Той избира този на Иван Лечев.

След записите на първия етап на шоуто отново се качва в таксито си, а няколко дни по-късно е повикан на адрес в софийския квартал „Надежда“. Към автомобила му се приближава момче на видима възраст около 14-15 години, което носи 7-годишното си болно братче. Малкото дете е настанено на задната седалка, до него сяда майката, която е силно притеснена, а отпред – по-голямото момче.

Семейството е чакало линейка твърде дълго, но тя така и не е пристигнала. Затова вика такси. Майка настоява да пътуват към „Пирогов“. Шофьорът обаче вижда, че детето е посиняло – трудно му е да диша и решава на своя глава друго.

Георги не разполага с достатъчно време, за да стигне до „Пирогов“, а и имало твърде натоварен трафик, затова поел към по близката болница ИСУЛ.

„И газ! На аварийки, на фарове, на червено… но успях да ги закарам за 5-6 минути до болницата. Те плачат, крещят, аз трябва да овладея ситуацията. Шляпнах по крака голямото момче и му казах: „Трябва да си мъж, да успокоиш майка си!“, спомня си Георги в скорошно интервю пред bTV.

Няколко часа след тази случка му звъни диспечерката от фирмата за таксиметрови превози, в която работи. Пита дали да даде телефона му на жена, която много настоява да говори с него. Оказва се, че това е майката на болното дете.

„Целувам ти ръцете, че ми спаси детето!“, казва му тя. И двамата се разплакват. Малко след тази случка започват големите успехи на Георги в „Гласът на България“, които го превръщат в любимец на зрителите и го отвеждат до финалите на шоуто. Този успех обаче, не идва случайно, а е плод на дълъг труд и усилена подготовка, продължила с години.