img
Home / От мрежата / Гербаджия призна: Бойко е побеснял, ще реже глави заради резила – 13 депутати по-малко от 4 април

Гербаджия призна: Бойко е побеснял, ще реже глави заради резила – 13 депутати по-малко от 4 април

/
/
/
537 Views

Фотофиниш между ГЕРБ и ИТН за първото място – с малко предимство за хунтата на Бойко Борисов, без да отчитаме резултатите от чужбина, където по традиция българите не гласуват за ГЕРБ – това е резултатът от вота на 11 юли 2021 г.

Хунтата взима 62-ма депутати, с цели 13 мандата по-малко от резила на 4 април, когато имаше 75, при това ако се запази този резултат, което изглежда невъзможно след преброяването на гласовете в чужбина.

Източник на Narod.bg от средите на шайката призна, че Бойко Борисов е бесен, крещял по телефона и бил пред припадък от разгрома.

Както първо ние разкрихме, Мутрата се беше заканил, че ще къса глави, ако гласовете за ГЕРБ паднат под 600 000. „От днешния вот едва ли ще стигнем и 500 хиляди, затова наистина ще хвърчат глави. Шефът е побеснял, ако се стигне до работещ парламент, ще има много сериозни размествания в партията”, призна оклюмалият гербаджия.

Почти равни са и третото и четвъртото място – БСП и „Демократична България“. Шест са отново формациите в парламента – същите, които попаднаха и в предходното Народно събрание, при рекордно ниска избирателна активност – едва 38,5 процента.

Патриотарите НСФСБ-Воля-ВМРО отново е под границата от 4% и няма да имат депутати. Такава е картината според официалните екзит полове на социологическите агенции, оповестени след 20 ч, когато приключи изборният ден.

Тези резултати са предварителни и ще претърпят промени. Те не включват и вота от чужбина, който е силно вероятно да размести спорните позиции.

Ясно е обаче, че дори ГЕРБ да остане първа сила, тя не е в състояние да събере подкрепа за правителство със смешните за бивша управляваща сила 62-ма депутати, а Бойко Борисов вече няма да е премиер.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 0 Average: 0]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *