Хиляди се прекланят пред чудото на Кръстова гора след тази случка с 4-годишно момиченце (Снимки):

Хиляди се прекланят пред чудото на Кръстова гора след тази случка с 4-годишно момиченце (Снимки):

Кръстова гора е едно от магичните места в България, което всяка година събира десетки хиляди поклонници, дошли да измолят малко чудо за себе си и близките си. Поверието гласи, че ако човек прекара нощта срещу Кръстовден (14 септември) на свещеното място, молитвите му могат да станат реалност.

А вярващите споделят наистина невероятни истории на реални чудеса , случили се със самите тях или техни познати.

Като историята на 4-годишно момиченце, което проговорило за първи път навръх Кръстовден след прекарани 3 дни и 3 нощи в местността Кръстова гора.

Близките смятали детето за нямо и вярата ги накарала да го отведат на святото място.

Кръстова гора чудо

Първите думи на момиченцето било О, Боже, Боже – разказват очевидци на чудото пред вестник Стандарт. След като казало първите си думи, 4-годишното момиченце хванало Христовия кръст.

Поверието казва, че сънуваното в Кръстова гора в нощта срещу християнския празник се сбъдва.

Легендите разказват за планинската местност, че там е заровен Христовия кръст, затова хората ходят там, да се молят за изцеление.

Една от посетителките споделя, че е дошла отново в чудодейните гори, за да благодари, че се е излекувала от рак.

„Оперирана съм от рак и се излекувах благодарение на това, че преспах на Кръстова гора в нощта срещу 14 септември, оттогава 4 години всяка година идвам тук“ – казва Блага Иванова.

Вярващите се молят пред 66-килограмов кръст, който се намира пред манастира Света Троица. Кръстът е изработен от мед и бронз на нареждане на цар Борис III и по настояване на Петър Дънов. Реликвата е била готова на 1 май 1939 година.

кръстова гораВсяка година Кръстова гора е посещавана от над 15 000 души на всякаква възраст. Хората казват, че постоянно стават свидетели на чудеса, случили се именно в този район.

Една от вярващите споделя, че всяка година върви пеша до местността, за да се отблагодари на Господ, че е дарил сина ѝ с дете. Жената казва, че сина ѝ 6 години не е успявал да се сдобие с рожба, докато тя не посетила Кръстова гора и не се помолила за чудо. След това снаха ѝ забременяла.

Християните са уверени, че в местността се случват чудеса, понеже Господ слиза на земята и чува молитвите на хората.