Христо Иванов: Борисов, гледай този клип. Това е твоята демокрация. Това си ти. Това е твоят режим

Христо Иванов: Борисов гледай този клип. Това е твоята демокрация. Това си ти. Това е твоят режим

Борисов, гледай този клип. Ако ти е останала някаква съвест, освободи България от себе си. Това е твоята демокрация. Това си ти. Това е твоят режим.

Това заяви пред Министерския съвет Христо Иванов от “Демократична България”. Повод за острите му думи е скандалният видеоклип, който бе показан вчера на извънредно заседание на временната комисия, която разследва полицейското насилие по време на протестите миналото лято. На кадрите се видяха бруталните действия на униформените, а обществената реакция не закъсня.

“Днес съм тук, на местопрестъплението, защото искам да кажа ясно няколко неща. Това е местопрестъплението, защото не просто там, в този ъгъл беше мачкана българската свобода, достойнството на българските граждани, надеждите на младежите, че могат да имат достойно европейско и българско гражданство. А защото това стана на прага на Министерския съвет и ясно показва кой е отговорен”, посочи още Христо Иванов.

Той категорично заяви – “Демократична България” ще направи всичко, за да може виновните да понесат своята отговорност. Според него това са Младен Маринов, Христо Терзийски, Бойко Борисов и Иван Гешев.

“Не става дума за това, че група полицаи са си изпуснали нервите. Става дума за част от една целенасочена, политически поръчана и институционално прикрита операция по изтръгване на свободата от ръцете на българските граждани. Тази операция включваше масово подслушване под скандален претекст за преследване организация на държавен преврат, извършван от стотици хиляди български гражадни, чрез основното човешко право на протест”, допълни още Христо Иванов.

Източник: Фрог