Илчовски: Борисов е доказан маниак! Кюлчета и плеймейтки има, Мата Хари не е само една!

Илчовски: Борисов е доказан маниак! Кюлчета и плеймейтки има Мата Хари не е само една!

Светослав Илчовски е едър земеделски производител. Името му се появява в публичното пространство през 2012 г. Тогава Илчовски подава сигнал за изнудване срещу Димитър Аврамов, който към онзи момент е депутат от ГЕРБ. Аврамов е арестуван и изключен от партията, а по-късно става депутат от ДПС.

„Както всички българи, така и ние помислихме, че ще има промяна с идването на първото правителство на Бойко Борисов. Само че 2012 г. имах проблеми с един депутат – четвъртият в страната Димитър Аврамов и една огромна женица от парламента – Искра Фидосова. Какво направи бате Светльо? Жалих се – къде трябва да се жалиш срещу такива депутати? В ДАНС. При кой в ДАНС? При шефа господин Писанчев. Отидох при него и му казах, че съм един от най-големите данъкоплатци в България. Хиляди хора са зависими от мен и им давам доходите в най-бедната част на Европа. И господин Писанчев каза: „е, и? Сега ще звънна на премиера Борисов да го питам“. Казал му е“ абе тия твоите са сгафили, какво да правя?

„ Ядосани от ДАНС, че аз съм си позволил срещу управляващата партия ГЕРБ да се жалвам ми казват, че няма да има разследване. Попитах ги защо и те казаха: „нямаме пари за подкупа!“. Това ми го казаха от ДАНС, а не от МВР и нямат пари за подкупа. Викам: „какъв е проблемът, аз ще го платя! „ Как така? Ей така, ще го платя аз !“, разказа Илчовски пред transitionstories.eu за периода, когато от властта са започнали да се интересуват от сектор Земеделие. Ето и още откъси от интервюто на земеделския производител и разкрития, които прави с управлението на ГЕРБ:

Кой искаше този подкуп? Искра Фидосова или Бойко Борисов?

Това беше много тънко подкупче, искаше го Димитър Аврамов. С Фидосова трябваше да разговаряме на по-друго ниво. Подкупът е даден, още сме на депозит.

 

Колко пари даде?

Нищо не е – към 50 000 лв. , а това беше първоначална вноска, която беше много тънка. Този депозит е в прокуратурата от 2012 г. Какво се случи след подкупа? Нещо невиждано за България ! Почваме да се съдим, а на първа инстанция избяга единият съдебен заседател. Четат осъдителната присъда на депутата Аврамов и в последния момент единият съдебен заседател избяга от съда и делото се гледаше наново. Но най-интересното беше на втора инстанция на Софийски съд. Първа инстанция осъжда депутата и ни викат на дело на втора инстанция. Отивам на делото, излизам на скамейката и тъкмо си казах имената и аха да си отворя устата и се случи нещо, което никой от вашите зрители не го е виждал в живота си ! Влязоха и изгониха съдийката по делото !

Коя съдийка изгониха от делото?

Румяна Ченалова ! Последното ѝ дело бях аз ! Изхвърлиха я като парцал пред очите ми ! Тя е жива, питайте я ! Може да проверите в архивите и е записано.

Защо досега това не са известни факти? Странно е…

Ако бях продължил да говоря щяхте да ме сметнете за луд, може би… Аз слушам какво се говори, гледам, чета коментарите на „другия отбор“. Как съм шантажирал, какъв съм бил измислен, не знам си още какво. Нещата стават все по-интересни, нищо още не си видял.

Спомена в предно, че рекетът е започнал над баща ти. Кой го прилагаше този рекет и какво представляваше?

Баща ми е един от големите фермери в България. Първо него го бяха нападнали Иван Пилето и компания. В записите на Ивайла Бакалова си го каза съветникът на премиера Борисов (бел.ред. разследването на Антикорупционния фонд и записите, които Бакалова е направила на Яне Янев). Рекет няма, всички сме в списъка за контрол. Много хубаво го обясни Яне Янев – този има толкова оборот бой, има толкова печалба – бой. Всички сме в списъка ! Знаех за това много отдавна, но какво да се прави. Някой, ако си мисли, че сме били свободни… Живеем в пълна диктатура ! Кой от вашите зрители е виждал съдийка в съдебната зала да бъде изгонена ? И то по време на съдебно заседание…

Кой я изгони тогава?

Както бях на скамейката влязоха двама и я изхвърлиха като парцал ! Тия двамата ѝ казаха нещо и тя гледаше като луда и само каза: „край, прекъсвам съдебното заседание ! „ На това присъствах, проверете последното ѝ дело, кой е бил свидетел и т.н.

Много хора те критикуват, че си бил близък с шефа на фирма „Градус“ Иван Ангелов и Бойко Борисов. В предното интервю за „Истории от прехода“ каза, че така си искал да спасиш баща си. Обясни малко повече за тази ситуация. Как стана близък с Иван Ангелов, а и с Бойко Борисов?

Както ви казах ние сме сред имената в нашия бранш. Аз се занимавам главно с иновации и земеделие – правим страхотна продукция на ниска себестойност. Едни от най-конкурентните фирми сме не само в България, а и в Европа. Както виждате никой в България не може да се скрие – гледат се баланси, печалби, отчети досиета и всички сме в списъка. Имахме проблеми с управляващата партия още 2012 г. Искам журналистите да питате служебния министър на земеделието господин Христо Бозуков дали когато преди 10 дни Иван Ангелов – Пилето се е „шмугнал“ в офиса му не му е дал злато в джоба в знак на приятелство ? Нито го знам Бозуков, нито съм го виждал, но да отговори взел ли е злато в джоба си от Иван Ангелов ? Ние сме навсякъде, гледаме ви и ви шпионираме !

Злато?

Да, злато. Ето така – на ти, ето ти злато..

Те значи се познават Бозуков и Ангелов? Щом идва да му носи злато?

Той го каза публично как се е шмугнал в министерството чрез един заместник-министър, без да има покана.

Кога започнаха тези искания и рекет от страна на министри, защото те твърдят, че не се познават с теб или други земеделци?

Естествено, че не се познаваме ! Кой се познава с някой? Защо да се познаваме ? Министри много…. От 10 години Министерство на земеделието е под контрола на ДПС. Всички министри, които гледате, са слуги на Доган и Борисов. Дори Иван Ангелов беше дал на Ахмед Доган 500 000 лв., за да има негов познат за министър – Порожанов. Той беше много крадлив. Мехмед Дикме ли? Който продължава да краде евросубсидии през едни мои познати по схемите на домати, тикви ?

Как стават схемите и кражбите с тези евросубсидии?

Много просто, днес ще има голяма субсидия за кратуни и тикви, само че ги знаят определен кръг от хора. И започват да чертаят и да рисуват полетата така, както децата си рисуват скицници. Садят 5 тикви на едно поле и ето тиква над 150 лв. на декар или кратуна. Или 500 лв. за домати от семе. Някакви невиждани изнудвания и схеми. Кръгът винаги е бил един и същи – ГЕРБ, ДПС. Те никога не са били нещо по-различно един от друг.

Кога се запозна с тези хора и стана по-близък с тях, че да те канят на общи срещи? Да обсъждате даже кандидатите за президент, както спомена в предното си интервю за „Истории от прехода“ ? Борисов каза, че не те познава и то няколко пъти го каза. Каза, че не те е виждал никога, а ти каза, че сте се виждали няколко пъти.

Да питаме някой от НСО дали не ме познава. Бил ли съм когато тези хайдути са си редили хората. Във „Витошко-студена“ съм бил 3 или 4 пъти. Това бяха срещите на истинските управляващи, защото тези, които ги гледате по телевизията, те са гола вода и са назначени за пред обществото. Ние никога не сме били в свободна държава, а под диктатура от много години. Това е скрита и контролирана диктатура. Както Яне Янев го обясни в интервюто с Ивайла Бакалова той си беше взел шаблон от Ердоган и Нетаняху за това как да ни управлява и как да ни гласи.

Когато имаше ШАП по дребните преживни животни в Странджа защо трябваше да бъдат избити тези животни ? Понеже Ердоган му е най-големият учител, а Бойко му е най-големият фен Ердоган точеше пари от ЕС да спре бежанската вълна и понеже Борисов завижда на Ердоган искаше в Странджа да има най-големите бежански лагери в Европа и да му дават по 150 евро на ден на човек, за да храним бежанците. Това е едно от най-слабо населените места в България и затова искаха да правят бежански лагер. И на мен да ми дават 150 евро на ден и аз ще гледам половин Европа. Това беше т.нар. ШАП и се наложи да избият козите и овците на хората. Много удобно беше и, че е на границата с Турция и да може да се обменя опит как да ги управляват Ердоган и Борисов.

Кое те накара да почнеш да вадиш тези разкрития? Кое беше връхната точка?

Трябва да се направи филм за това – руската и италианската мафия са нищо пред Борисов и компания ! Никога мафията не е стигала такъв връх, какъвто успя да стигне Бойко Борисов. Няма нещо, от което да не са крали тези хора. Давам ви пример със себе си – как да слугуваме на мафията без да ни забележи ? От 2014 г. Светослав Илчовски слугува и не печели нищо. Как? Както Иван Ангелов показваше едни договори и сделки на „зелено“, само че той не обясни на обществото какви точно са тези сделки. Бях един от купувачите от хиляди фермери в северна България и трябваше да събирам стока от фермерите, за да продължим да храним канала на Бойко Борисов с Ердоган. Оставил съм си документите на най-видното място и пред очите на всички – в системата на НАП. Трябваше да изкупуваме селскостопанска продукция и Борисов да я продава на двойна тройна цена на Ердоган. Ето така оцелях от 2014 до 2019 г. Гледах си моя бизнес и купувах от хиляди фермери стока. 95 % от търговията на слънчоглед за износ за Турция ги правеха Борисов и Иван Ангелов. Аз бях главният закупчик. Даваха ми пари и контролираха с картела на слънчогледа и на зърното цените от земеделските производители. Някой трябваше да свърши мръсната работа – аз ги правех ! Не съм взел един лев , а всички сделки са на публично и скрито място в системата на НАП. Това са хиляди сделки – Борисов ми превежда пари и аз ги давам, нищо не съм взел даже съм на загуба от цялата работа, но трябва човек да оцелее.

Тоест, за да не те закачат правиш сделки с Борисов и Иван Ангелов?

Естествено, изпълнявам заповедите ! Правим се на шушумиги, ей така се оцелява !

Как тогава спря изведнъж всичко това и реши да разкриеш за какво става на въпрос?

Много просто, почнаха много да ми завиждат. Имам 6 фирми, занимавам се с иновации в земеделския бранш и печеля пари. Работя в цял свят, име съм в нашия бранш. И тези почват да викат : „как така ти селянино ще имаш толкова пари“ ? И не ни плащаш на нас? Аз им слугувам, ама те искат допълнително да им плащам ! Септември 2020 г. приключи всичко. То беше смешно – аз им слугувам, тия крадат… Аз изкарвам невиждани пари за мащабите на България. Какво да правим, декларирал съм към системите на НАП в моите компании около 25 млн. лв.

Много хора те обвиняват, че имаш връзки с олигарси – с Божков, с Цветан Василев… Какво ще кажеш за тези обвинения ?

Божков искаше да се срещне с мен след интервютата, за да си поговорим, но аз отказах. Господин Божков, защо не ме търсихте преди 5 години, а ме търсите сега, когато имате проблеми с управляващите ? Цветан Василев не съм го виждал никога. Въобще съм далеч от тези олигарси. Правя си бизнес и не ме интересува никой ! Даже в София не стъпвам, само измамници сте останали там до един ! Колко сте пропаднали в тази София. Бях обещал на Станислав Цанов (бел.ред. популярен Youtube влогър ) , че ще отида на интервю при него. В последния момент гербаджиите ме предупредиха, че са занесени една торба пари на Киро брейка, за да бъда компрометиран ! Не знам дали Цанов е взел тези пари, но Киро брейка със сигурност взе, за да бъда компрометиран и да ме изкарат луд, ненормален, наркоман.

Чакай малко, кои гербаджии са те предупредили за това ?

Сладур, ти как мислиш, че се оцелява ? Ти мислиш, че някой от ГЕРБ обича ГЕРБ ли? Хахаха, аз си получавам информация денонощно. Покрай тиквун сме, покрай тия и ония. Ние сме в диктатура, но си имаме и ятаци ! Не сме случайни ! Нищо, че изглеждам глуповат – това ми е най-големият чар. Изглеждам глуповат, ръб и това ми е най-голямото предимство !

Какво стана с разпитите в прокуратурата ? Разпитаха ли те по всички разкрития, които направи ? Или пропуснаха някои от тях ? Да речем с разкритията за пенсионните фондове.. Питаха ли те за тези неща?

Аз съм ги доказал, приятелю. Не съм отишъл да се самоубивам или както ме нарекоха от другия отбор „Кошаревски свидетел“. Такива „идиоти“ като мен са подготвени много добре ! И то подготвени от години ! Аз да стигна да искам да бягам от България, вместо да изгоним тези изроди от България ! Има камари с документи – това са много тъпи същества тези от ГЕРБ и не са очаквали , че това ще им се случи. Шайката на Борисов и компания просто не са сънували ! Това до един са диктатори, които не могат да повярват, че народът не ги обича ! Това са Борисов и неговата шайка !

Досега лоша дума за прокуратурата не си казал, а хората негодуват от нейната дейност и работа. Имаше протести срещу главния прокурор Иван Гешев. Говори се от други пострадали, в това число и олигарси, че Гешев не е по-различен. Какво ще кажеш по тоя въпрос ?

Искат си документи, за да има разследване. Не защитавам прокуратурата , но просто сме такава демокрация, че е малко неясна за всичко. Трябва да имаш една камара документи иначе ще осъдят Гешев за неправомерни действия. Не Гешев, а българската държава, той затова си иска документи. Прекалено сме демократични.

Има хора, които са пострадали от действията на прокуратурата както са тези разкрития, за които става дума – не само разкритията, които излязоха от записите на Яне Янев.

Винаги сме били под диктатура, не забравяйте ! Борисов имаше „наши прокурори, наши съдии“… Тоест каквото им кажеше това правеха. Добре, че не остана още един мандат, тук щяхме да сме като в Северна Корея.

За тези кюлчета искам да те питам, които се твърди, че Иван Ангелов е давал на бившия премиер Бойко Борисов. Ти каза, че е дал злато на сегашния служебен министър на земеделието – явно на него не му е първи случай, ако е истина. Борисов отрича да е взимал кюлчета.

Ще ви разкажа за един малко по-интересен човек покрай кюлчетата. Кюлчета е имало, снимки е имало, плеймейтки е имало. Както казаха Мата Хари не е една ! Ще ви разкажа за другата Мата Хари. Борисов е сексуален маниак ! За да си истински верен на вожда водиш жена си да ги „оправи“ вождът и после пушим пури и си говорим за политика… Това се отнася за един от най-верните му бизнесмени от кръга на „Котараците“… Хехехе, да водя жена си да ги правя той…

Кой е този бизнесмен, казваш някакви неща, дай конкретика – имена….

От кръга на „Котараците“ е – не мога да го спомена публично. Искате всичко наведнъж да кажа… Конкретиката е да си верен на вожда !

Значи има много Мата Хари?

Мата Хари със снимките е една, а тази дето я „оправя“ вожда и после си пийва уискито и си пуши пурите пред камината е съвсем друга ! Това е един от най-верните му, много готини хора покрай него.

Питаха ли те в прокуратурата за тези неща и за насилието в затворите ?

Естествено ! Кюлчета, фалшиви обороти, рекети ,бой, клипове – всичко …

Да не стане пак като със съдия Румяна Ченалова и изведнъж да има отпор ?

Като стане отпор кой ви каза, че няма да има такъв и от наша страна? По един или друг начин ще се случи, ще видите. Ние няма да бягаме о България, не сме слаби хора ! Много ми хареса какво показа пред обществото служебното правителство. Чудо…. Просто им се кефех ! Има още толкова работи да се показват какво са правили тия…

Казусът с „Напоителни системи“..

Имаше едни 4,5 млн лв. щяха да се хранят доста хора, но не исках да давам пари за рекет ! Един път да платя водата на държавата, един път на местния депутат Пламен Тачев, който Борисов изгони, защото не можа да се оправи с мен. Тия „Напоителни системи“ ги нарязаха за желязо, ама няма да им даваме рекет на тия.

Много хора се притесняваха, че са ви „натиснали“ да не говорите, защото не се появявахте никъде от известно време….

Глупости ! Няма кой да ме натисне мен ! Просто изчакваме, аз съм джентълмен и давам малко време на прокуратурата да събере информация. Ако бях продължил да говоря щяхте наистина да ме сметнете за идиот. Месец и половина служебното правителство показва и който чул и разбрал. Виж какви интересни работи излизаха всеки ден, браво ! Не съм медийна звезда – много съм далеч от публичност и известност. Не искам, но просто се наложи. Нали чухте другия отбор? Питат ме просяк ли съм, богат ли съм ? Дали съм беден, или съм богат – все виновен. Излязоха доста неща.

Между другото искам да кажа нещо за една международна среща в София преди 20 дни между премиера на Северна Македония Зоран Заев и Бойко Борисов. Заев дойде на преговори с Борисов само по една тема – Орце Камчев. Това е олигархът на Никола Груевски в Македония. Този Орце Камчев държи делът на Борисов в най-голямата група от болници в България. Тази братска среша между Заев и Борисов беше само преговори какво да обещае Борисов на Заев, за да пуснат Камчев. Борисов е навсякъде и краде от всичко !

Каква е целта на тази среща за Орце Камчев, какво ще спечели Бойко Борисов ?

Целта е Борисов да предаде националните интереси на България за Северна Македония, ако го изберат у нас. И да пуснат Орце Камчев, а той беше номиниран многократно от Борисов за почетен консул на Северна Македония в България. По този начин Борисов ще го пази от опозицията в Северна Македония.

Какво печели Бойко Борисов от всичко това? Това работи срещу него в собствената му страна?

Борисов има толкова многостранен бизнес, че ви е бедна фантазията ! Още сто години ще четем за него. Орце Камчев е човекът на Борисов в най-голямата група болници в България. Това е точене на здравната каса ! Пари, невиждани, несънувани и аз и ти не можем дори да ги напишем. Нали чу Яне Янев как го учи от къде да взима – той е тъпунгер и най-накрая всички в обществото разбраха какъв тъпунгер ни е управлявал. Той няма акъл за пет пари. Сигурно е бил при Ердоган да го пита как да излезе от ситуацията. Лошото е да не е повикал и турската армия, че такива негодници така правят…

Източник: Факти


Публикувана

в

Тема: