Искра Ангелова за Борисов: Невъзпитан, необразован, без нито един чужд език, пълно посмешище!

Искра Ангелова за Борисов: Невъзпитан необразован

Журналистката Искра Ангелова, която се прочу като водеща на предаването “Нощни птици” по БНТ, е сред интелектуалците, които официално поискаха оставката на правителството. Тя се подписа в Отвореното писмо на 1256 творци и оттогава не спира да демонстрира своята позиция за случващото се у нас.

47-годишната Ангелова вижда големи проблеми в България, които се задълбочават все повече. Тя смята, че нашата страна е много далеч от цивилизования свят и това е както заради нашите политици, така и заради всички българи, писа Offnews.bg.

Според Искра Ангелова няма на кого да се сърдим, че сме зле, защото се гласува масово за мошеници, които търсят единствено своята изгода и материална облага.

“Бойко Борисов е отражение на нас самите, защото ние гласуваме за него. Той и другите политици са необразовани, невъзпитани, непремерени, вършеят из ЕС, без дори да говорят на езика му. Пълен срам, направо посмешище за България!” – възмущава се Искра Ангелова.

Все пак журналистката признава и недостатъците на днешния българин. Тя вижда у него всички тези лоши черти, които изброи за политиците.

“Няма как да се оправим, щом все още, в 21 век, има хора, които пикаят по градинките. Парковете миришат на тоалетна. Е, няма как да стане!” – беснее тв водещата.

Тя споделя тезата на Конфуций, че в страната, управлявана без разум, богатството и почестите са срамни. Това е намек, че Борисов не е спечелил с честен труд кюлчетата злато в шкафа си.

“Истината е, че от години сме заложници на една шайка хора без образование и знания, които крадат от европейските пари, с които понякога и построяват нещо.” – смята Ангелова.

Тя е много огорчена от липсата на свобода на словото и 112-то ни място в света по този показател, пише Магазина за Новини.

“Аз вече не практикувам професията си на журналист, защото не съм “благонадеждна”. Отказвам да стана, защото няма да се наведа толкова ниско.” – категорична е тв водещата, която в момента е без работа.

Искра Ангелова не е добре настроена и срещу “Отровното трио”. Тя вижда в него хора, които просто искат да се докопат до властта.

“Жалко е, че протестът наля брашно в мелницата на същото това зло, срещу което се борим. Това са хитри манипулатори, а ние срещу това протестирахме.” – твърди журналистката.

Покрай пандемията е лъснала истината за лошата ни здравна система, смята Ангелова.

“Лекарите се принудиха да се правят на счетоводители и да се стремят да те вкарат насила в болница, за да вземат пари от здравната каса.” – споделя възгледите си телевизионната водеща.


Публикувана

в

Тема: