Издънки на помощ: Как да постигнете още повече реколта от краставици чак до есента?

Издънки на помощ: Как да постигнете още повече реколта от краставици чак до есента?

Пресни краставици чак до есента – лесно е да го постигнете

Вече има краставици в градината и започнахме да ги мариноваме за зимата. Опитвайки се да направим повече кисели краставички, като че ли забравяме да се насладим на летния вкус на пресните краставици. Можете да приготвите мариновани краставички през юли, а през август и септември да се насладите на свежи млади краставици.

Засяването на семена за нови краставици отнема много дълго време и кой знае, може би през септември ще е студено и те просто ще замръзнат. Можете да постъпите по различен начин. За тази цел ще ви трябват издънки от краставици. Именно те ще ви помогнат да получите още повече реколта и да се наслаждавате на вкуса на краставиците до есента.

Какво трябва да направите?

Като начало изчакайте издънките да достигнат определен размер, който е около 12 сантиметра. Това е необходимо, за да са силни и здрави. След това ги отрежете с нож или остри ножици и ги поставете в чаша вода, за да се вкоренят. Най-добре е чашата да се държи на сянка, но на чист въздух, тоест навън.

Необходимо е да изчакате само седмица, когато се появят корените, а след още една седмица издънките могат безопасно да бъдат засадени в саксии или чаши с пръст. Защо да не ги засаждате веднага на открито. Корените трябва да свикнат със земята, за да пораснат по-бързо. След засаждането трябва да минат около три седмици, за да се появят първите краставици, които можете да опитате.

Този разсад не се нуждае от подхранване, тъй като земята вече е наситена с всичко най-полезно и необходимо. Те ще растат два пъти по-бързо и това ще ви даде повече реколта за цялото лято. Ако имате оранжерия, засадете краставиците там. Те ще се чувстват по-добре там.

Можете да изпробвате този метод с домати, само че те растат по-бавно от краставиците. Този метод ви помага да имате пресни краставици през цялото лято до началото на есента. Мнозина вече са го изпробвали и са много доволни от резултата.