Извънредно: Ким Чен Ун е починал

Извънредно: Ким Чен Ун е починал

Месеци, след като се тиражираха най-неприятните слухове за световен политически лидер, сега те станаха пак актуални.

Отново тръгнаха слухове, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е починал. Причината е, че не се е появявал публично през последните 24 дни, което е най-дългият период тази година.

За последно лидерът на държавата присъства на концерт в Пхенян на 7 май, заяви представител на южнокорейското министерство на обединението, което контролира отношенията със Севера, на брифинг в Сеул в понеделник, предаде Блиц.

„Това е най-дългият период през тази година, в който лидерът не се показва публично“, каза чиновникът. Той не посочи възможните причини за отсъствието му, като посочи, че на този етап би било „неподходящо“ да се правят каквито и да било спекулации.

По-рано южнокорейски експерти предположиха, че Ким Чен Ун е малко вероятно да присъства на публични събития тази година, защото се страхува да не се зарази с коронавирус. Миналия май необичайно продължителното отсъствие на Ким Чен Ун предизвика слухове за сериозното му заболяване или смърт.

След това обаче той се появи публично за първи път след 20-дневно отсъствие на церемония по откриването на завод за торове.

Източник: Факти