Йод и чесън за лечение на разширени вени и гъбички по ноктите

Йод и чесън за лечение на разширени вени и гъбички по ноктите

Използва се при лечение на разширени вени, гъбички по ноктите, шип в петата и дори за увеличаване на гърдите.

Вълшебният йод – така нареченият разтвор на йод с чесън и неговите прекрасни лечебни свойства. Привържениците на традиционната медицина са убедени, че йодът с чесън може да излекува огромен брой различни заболявания. Използва се при лечение на разширени вени, гъбички по ноктите, шип в петата и дори за увеличаване на гърдите.

Отокът и синините изчезват само за няколко дни. Ако говорим за ставни заболявания, тогава за максимален ефект е по-добре да комбинирате няколко метода на лечение.

Лечение на ставите с народни средства

В народната медицина йодът се цени за регенеративния и възстановителен ефект, за елиминирането на симптомите на подуване. Йодната решетка има противовъзпалителен и обезболяващ ефект при лечението на общи ставни заболявания – артрит, полиартрит, подагра, артроза.

И въпреки че официалната медицина се отнася с недоверие към лечебните свойства на йода, прилаган върху кожата, отзивите на хората са доказателство за ефективността на лекарството.

Йодът предизвиква локално дразнене на кожата, това помага за облекчаване на болката. Прониквайки през кожата в кръвоносните съдове, той се разпространява по цялото тяло и има бактерициден ефект в капилярите. Помага за разширяване на кръвоносните съдове и за намаляване на застоя във възпалените стави.

Що се отнася до чесъна, той съдържа веществото алицин, което е естествен антибиотик. Чесънът помага за премахване на възпалението и унищожава вредните микроорганизми.

Необходими съставки:

3-4 скилидки чесън
30 мл. йод (приблизително 3 опаковки)
съд от тъмно стъкло за готовия продукт

Приготвяне:

Нарежете чесъна на ситно. Прехвърлете го предварително в подготвения съд.

Залейте с йод, така че да покрие целия чесън. Разклатете и оставете за седмица на тъмно място.

Комбинацията от чесън и йод се използва изключително външно. Може да се прилага върху възпалената зона не повече от 3 пъти седмично. Преди да използвате йод, почистете кожата със сапунена вода и подсушете. С този прекрасен разтвор можете да се справите с всички проблемни зони: колене, гръб и стави, всякакви рани и синини. Болката и синините ще изчезнат много бързо. Предимството на това средство е неговата простота и достъпна цена, тъй като необходимите компоненти могат да бъдат намерени във всеки дом.

Преди да използвате това средство е необходимо да направите тест за поносимост. Нанесете върху чувствителната зона на кожата (вътрешната повърхност на предмишницата, вътрешна гънка на лакътя) 2-3 тънки линии от средството. След 15 минути огледайте кожата за зачервяване, мехури. Ако са се появили – не трябва да използвате йода за лечение.

Йодът е противопоказен и при проблеми с щитовидната жлеза, алергични реакции, температура, бременност.