Йотова: Много неща при служебния кабинет се променят за добро. Връщаме си държавата

Йотова: Много неща при служебния кабинет се променят за добро. Връщаме си държавата

Илияна Йотова отправи послание, което със сигурност ще получи широк отзвук в политиката.

“Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни традиции, няма как да не върви към светли бъднини. Цялата ни история върви натам. Имаме с какво да се гордеем… Това е празникът, който ни събира най-много, независимо от политическите ни убеждения, от обществото, в което живеем, от това дали сме тук или в чужбина”.

Това каза на 24 май вицепрезидентът Илияна Йотова. И допълни, че “будители има във всички години и по всяко време”.

В предаването “12+3” по БНР тя подчерта, че да направим България уютна за живот държава – това е обща задача.

“Няма как да не забележим, че през последните дни, откакто е служебният кабинет, много неща се променят за добро. Връщаме си държавата, нормалните отношения между институциите, нормалните отношения между управляващите и гражданите. По съвсем различен начин е диалогът между тези две групи – прозрачно, честно, да, трудно е, но хората ще разберат изпълнителната власт”.

“Европейската комисия работи много интензивно със служебния кабинет и с някои министерства, които са в основата на плана. Служебният кабинет продължи да работи и с експертите, които стоят зад плана… Важното е до края на служебния кабинет планът да бъде изпратен и успешно защитен пред Европейската комисия”.

Вицепрезидентът изрази оптимизъм, че България ще успее да се изрази правилно и експертно защо е такава позицията ѝ спрямо въпроса с Република Северна Македония.

Тя посочи, че пътят и на Албания, и на РСМ е в Европейския съюз, а “България трябва да е лобистът за Западните Балкани”, пише standartnews.com.