Как да облечете семейството за коледна фотосесия?

Как да облечете семейството за коледна фотосесия?

Избирането на облекло за семейна фотосесия може да бъде също толкова предизвикателно, колкото и намирането на перфектния фотограф. Това са снимки, които ще окачите на стените си и ще гледате години напред. И те трябва да бъдат наистина добри.

Независимо дали търсите бебешки блузи с дълъг ръкав и коледни мотиви, или специални детски коледни дрехи за момчета или момичета, ето няколко полезни съвети, които ще ви бъдат от полза:

Не е нужно всички да сте еднакво облечени

Отдавна са минали дните, когато облеклата на всички членове на семейството, трябва да са напълно еднакви. Не е задължително всеки да купува един и същ коледен пуловер или дънки, нито пък всички да се обличат в традиционното за сезона червено, например. За да не се получи тотален хаус обаче, изберете цветове и облекла, които се допълват и ще изглеждат добре в обща снимка.

Дайте достатъчно свобода на вас и на децата ви да се чувствате комфортно по време на снимките. Изберете не само дрехи, които са красиви, но задължително обърнете внимание на качеството и комфорта.

Погледнете декора на дома си

Какво общо има домашният ви декор с тоалетите за семейни снимки? Всъщност, много.

Харесвате ли ярки цветове? Или пък неутрални? Тъй като ще окачите тези снимки в къщата си, трябва да сте сигурни, че цветовете на дрехите ви съответстват на цветовата схема на вашия дом.

Разходете се из дома си и помислете къде ще изложите тези снимки. Ако са в хола, погледнете цветовете там. Имате ли ярки декоративни възглавници или повече неутрални цветове? Съобразете това.

Не забравяйте аксесоарите

Аксесоарите не само допълват вашето облекло, но могат да бъдат забавни за използване по време на фотосесия. Съпругът ви може да носи вратовръзка или пък коледна шапка. Децата могат да имат диадеми с коледни мотиви, елфски уши и всякакви тематични украшения, които ще направят снимката още по-забавна.

Не забравяйте, че идеята не е да създавате перфектни снимки. Семейните снимки са най-вече, за да запазят специалните моменти заедно, докато децата ви все още не са пораснали. Те запечатват ценни моменти, които след години ще разглеждате с умиление и които винаги ще ви носят топли спомени.

Планирайте предварително семейните си тоалети за снимки

Преди да резервирате фотосесията си, добре е вече да сте уточнили какво да облечете за семейните снимки. Може би си мислите, че определени дрехи ще пасват на децата ви или че една рокля ви е достатъчна, но може да се окаже, че не сте прави. А да оставите всичко за последния момент често предвещава катастрофа.

Разгледайте зимните дрехи, които имате в гардероба си, както и в тези на децата и съпруга ви. Допитайте се до тях какво биха искали да облекат и потърсете тоалети, които се комбинират.

Ако не откривате нищо подходящо за малчуганите, отделете време и разгледайте онлайн за качествени детски  коледни дрехи. Сигурни сме, че ще откриете подходящо облекло, което ще се хареса на вашите деца!

Накрая и не на последно място, не забравяйте да вземете с вас и доброто настроение. Забравете за притесненията и се забавлявайте пред обектива.