Как да внесете елегантност в кухненския интериор?

Как да внесете елегантност в кухненския интериор?

Кухнята е важно място по отношение на уютната  домашна обстановка. От нея непременно трябва да лъха дъх на уют, комфорт и свежест.

Едновременно с това, изграждането на интериора за това помещение следва да бъде перфектно съобразено и с възможностите за последваща поддръжка.

Все пак, усилията, чистенето и подреждането си заслужават ежедневния труд, когато у дома разполагаме с елегантна кухня, с изискани линии и перфектно съчетани текстури и цветове. За да направите и Вашата кухня изискана и впечатляваща, не е нужно да инвестирате огромни ресурси. Просто трябва да сте наясно с правилните подходи за декорация, подредба и подбор на подходящото обзавеждане.

Нещо повече – ние имаме и няколко готови препоръки за Вас в тази насока. Ето как да внесете необходимата доза за всяка кухня елегантност.

Заложете на правилните цветове

Елегантните кухни обикновено следват гамата на класическите нюанси. Най-често това са снежно бели, сиви, сребристи или черни кухни. Това обаче не означава, че елегантният интериор не може да се постигне с ярко жълто, наситено синьо или крещящо червено. Напротив – това е мисия възможна. Идеята обаче е елементите в интериора да следват гамата на близки и добре съчетаващи се нюанси на въпросните цветове. Ако тези нюанси са твърде много, рискувате стаята да изглежда хаотична и не до там привлекателна.

Заложете на високите технологии и иновациите

Елегантната кухня е модерната кухня. Това е кухнята, в която домакинята върши своите задачи и се чувства добре. Ето защо модерните уреди и перфектната им подредба в помещението могат да засилят степента на изящество в помещението. Нещо повече, за маломерните кухни е отлична идея да пробвате цели модулни системи, както и трансформиращи се мебели. Всички те спестяват място и не на последно място изглеждат наистина впечатляващо и съвременно.

Бъдете внимателни в избора на акцентите

А акцентите в кухнята са няколко: мивката, плотът и кухненската маса. Обикновено, именно към тези елементи се насочва погледът при влизане в кухненското помещение. Затова и впечатлението за неговия интериор тръгва от тях.

В тази връзка, Ви съветваме да изберете подходящ за обстановката у дома модел мивка. Практичността е важна, но това не бива да бъде за сметка на елегантната визия. Модерните композитни мивки FAT съчетават в едно издръжливост, отлични качества и модерна визия. Това ги превръща в отлично решение за Вашата кухня!

Също така, експертите препоръчват да заложите на мраморен плот и да изберете кухненска маса в интересен артистичен стил, например винтидж, а защо не и дизайнерска маса ръчна изработка.

Следвайте линиите на матовото покритие

Кухнята, обзаведена с красиви мебели, плотове и елементи с матово покритие изглежда зашеметяващо добре. Те са новият хит в домашния интериор. Гланцираните кухни са демоде, а освен това визията им не е особено елегантна. От друга страна, матовото покритие ще ви осигури предимство в ежедневната борба срещу замърсяванията и петната. Елементите с такова покритие се поддържат много по-лесно. От тях дори упоритите петна изчезват бързо и безпроблемно!

Съчетавайте смело различни текстури и материали

Стига да успеете да откриете точката на пресичане и пътя към хармонията, няма нищо лошо в кухнята да присъстват различни материали и текстури. Изключително елегантно и прекрасно е съчетанието между дърво и метал. Едновременно с това перфектно се комбинират и памучните изделия с дантела и дори естествена вълна. Можете да заложите на следния вариант: метални съдове, наредени по изящните лавици от естествено дърво в цвят тъмен дъб, красива маса от дърво с метални креативни вази в индустриален стил и вълнени възглавници по столовете за сядане.