img
Home / За дома / Как се използва канела за цветята? Ще имат буен растеж и цъфтеж, ще избягат и вредителите

Как се използва канела за цветята? Ще имат буен растеж и цъфтеж, ще избягат и вредителите

/
/
/
3202 Views

Канела за подхранване и защита на цветята от вредители

По едно време майка ми беше голям фен на лечението с подправки. Разбира се, с възрастта тя се довери на традиционната медицина напълно. Тя подобрява апетита и настроението си с ароматна напитка с канела. Според нея, канелата е не по-малко полезна за стайните растения.

Балконът в апартамента на майка ми е изцяло покрит с растения. За да стимулира растежа и цъфтежа им, мама не се колебае да използва нито химия, нито народни средства. Разбира се, тя отдава предимство на последните. Това са полезните свойства, които според нея канелата има за стайните растения.

Антисептични свойства

Кой би си помислил, че канелата е бактерицидна? С нея се поръсват разрезите на растението. По този начин ще предотвратите и забавите процеса на гниене, както и разпространението на инфекцията.

Защита срещу паразити и вредители

Канелата се използва и за борба с гъбичните инфекции и плесените. Просто, поръсете смляна подправка върху почвата и корените на увреденото растение.

Напръскайте листата и стъблото на растението с разтвор на канела. Разредете 1 ч. л. канела в 0,5 литра вода. Настоявайте сместа за един ден. Пръскайте с инфузията всеки ден върху засегнатата област.

Изненадващо, мравките и мушиците просто не понасят миризмата на канела. За да се отървете от тези малки вредители, просто поръсете смляна канела върху почвата.

Канела за подхранване и стимулиране на вкореняването

Потопете резника в канела. След това го оставете в разтвор на канела за няколко часа. По този начин резникът има по-голям шанс да пусне корени в почвата. И ето рецептата за разтвор на канела.

Канела за подхранване и защита на цветята от вредители

В буркан смесете 0,5 литра вода с 1 таблетка аспирин и 1 ч. л. смляна канела. Покрийте разтвора с капак и го оставете за една нощ. На следващата сутрин прецедете разтвора през тензух. Потопете стъблото на растението в него. След 2 часа го засадете в почвата. Не е нужно да го държите по-дълго. Растението ще се вкорени бързо.

Най-добре е да си купите канелени пръчици и да ги смелите на прах.

Източник: Букварче

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *