Как се отразява поръчаното количество на финалната цена арматурно желязо

арматура цена

Всеки строител е наясно, че арматурата има основна роля за здравината и устойчивостта на конструкцията. Поради тази причина от значение е не само да открие доставчик, който предлага изгодна цена арматурно желязо, но и гарантира качество и специализиран транспорт до обекта на клиента. Фирма, която разполага със собствен арматурен двор ще ви гарантира разнообразие на наличностите, за да може да поръчате точно тези видове арматурно желязо, които са необходими за вашия строеж. Влияние върху финалната цена арматурно желязо разбира се оказва и поръчаното количество. Очаквано, както за повечето продукти, по-голямото закупено количество води до отстъпки в цената.

Как да определите колко арматурно желязо е необходимо за вашия строеж?

Колко точно арматурно желязо ще ви е необходимо зависи от размера на вашия строеж и от конкретните предписания на проектанта. Арматурно желязо може да бъде поръчано, както на едро, така и на дребно, което се отразява за конкретната оферта за цена арматурно желязо, която ще ви бъде отправена. За да сравнявате отделни предложения на различни фирми за цена арматурно желязо, трябва първо да сте наясно с количеството, което ви е необходимо, за да може да се ориентирате за финалната сума която ще дължите на доставчика.

Какво още оказва влияние върху формирането на цена арматурно желязо

Материалът, от който е изработена арматурата, която ви е необходима, също оказва влияние върху офертата за цена арматурно желязо, която ще ви бъде отправена. В рамките на всеки строеж се използва носеща, монтажна и разпределителна арматура, като всяка от тях има специфична роля и се изработва от определен клас стомана с различни якостни характеристики. За направата на носеща арматура се използва стомана от класовете A – I, A – II и A – III. Монтажна и разпределителна арматура се изработва от стомана клас  A – I, а за напрегаема арматура се използва и клас A – IV.

Уточнете предварително как ще се отрази транспортът на офертата за цена арматурно желязо

Транспортът на поръчаната арматура от склада до строителната площадка е нещо, което задължително трябва да обсъдите с доставчика, за да знаете, че може да разчитате на професионалното му съдействие. Специализиран транспорт за арматурното желязо е необходим, тъй като не рядко се налага разтоварването му на строителната площадка да става на значителна височина. Уверете се, че фирмата за арматурно желязо, която сте избрали, разполага със собствен арматурен двор и собствен транспорт. Това ще ви гарантира най-безпроблемно и координирано изпълнение на доставката в уречения срок и според договорените условия. Информирайте се предварително дали таксата за транспорт е калкулирана в обсъдената цена арматурно желязо. Така ще сте спокойни, че знаете предварително колко точно ще ви струва поръчаната арматура до прецизното финализиране на доставката.


Публикувана

в

Тема: