img
Home / Бомба / Какво не знаем за новото Ауди на Борисов, който замени джипката

Какво не знаем за новото Ауди на Борисов, който замени джипката

/
/
/
493 Views

Напоследък бившият премиер на България слезе от прословутата „джипка“ и сега са придвижва с черен седан с марка Audi.

Неведнъж сме ви разказвали за „джипката“, която е от гаража на НСО и мнозина бъркат с Land Cruiser, но всъщност става дума за Toyota Sequoia 5.7 V8. Моделът не е толкова известен у нас, защото този огромен SUV се прави само за американския пазар и впечатлява с огромния си двигател и умопомрачаващи за нашата автомобилна действителност габарити.

Сега обаче, Бойко Борисов се придвижва с по-луксозен, но и по-конвенционален автомобил. Това е топ лимузината на Audi, с моделно обозначение А8, но не това е най-любопитното в случая. От достоверен източник знаем, че бензиновата лимузина не е от НСО, а е от гаража на ГЕРБ, като тя е от предпоследното поколение на А8, което се произвежда от 2009 до 2017 година и е познато с вътрешнозаводския индекс D4.

Ако погледнем в mobile.bg, ще видим, че в зависимост от годината на производство и оборудването, такава кола е на цена в диапазона 30 000 – 70 000 лв. Но и това не е най-интересното.

A8 L Security беше една от големите звезди на компанията на автомобилното изложение в Детройт в началото на годината и се предлага с изключително мощни двигатели – 4-литров V8 с 435 конски сили или 6,3-литров W12 с 500 конски сили, който е вариант на мотора, използван при задвижването на моделите на Bentley. С втория двигател бронираната версия на А8 има максимална скорост 210 км/ч и се ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,1 секунди. Задвижването Quattro на четирите колела се предлага стандартно.

При пълно оборудване на новата лимузина цената й може да надхвърли 350 000 евро, но производителят предлага изключително много варианти за индивидуализация, включително и при най-високото ниво на сигурност В7. Накратко, возилото издържа на пряк обстрел с автомат „Калашников“, взрив на ръчна граната и може да продължи да се движи с 50 км/ч със спукани гуми.

Кратка справка, която всеки може да направи ТУК, показва, че колата, която лично управлява Бойко Борисов е БЕЗ задължителната „Гражданска отговорност“. А тъй като ползването на моторни превозни средства е свързано с рискове, законодателят в Република България задължава всички автомобилисти да сключват застраховка Гражданска отговорност.

Явно обаче това не важи, нито за ГЕРБ, нито за Бойко Борисов.

Новата кола на Бойко Борисов

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *