Като холивудска звезда живее служебният министър на икономиката Кирил Петков

Като холивудска звезда живее служебният министър на икономиката Кирил Петков

Като холивудска звезда живее служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Заедно със съпругата си Линда обикалят най-екзотичните кътчета в света и редовно си подаряват романтика в скъпи ризорти, разбра Е-новини. Последното им пътуване е до Занзибар, където отпразнували заедно Деня на влюбените – 14 февруари, тази зима.

В рая на Индийския океан те отседнали в частна вила, обградена от палми, намираща се буквално на пясъка и на метри от вълните. Комплексът, към който къщата принадлежи, е сред най-луксозните на острова. Линда е отразила с изобилие от снимки престоя им там, а от приказните кадри лъха лукс. Цените за воаяж до Занзибар, където стотици българи отмаряха в началото на тази година заради липсата на рестрикции покрай Ковид-19, не са никак ниски.

Пътуването до там струва между 3 и 5 хиляди лева на човек в зависимост от класа хотел, в който туристите изберат да отседнат. Семейство Петкови били изкушени от един от най-скъпите варианти, за да са подсигурени с всякакви екстри.

Преди това пък посетили и друга държава, разположена на бреговете на Индийския океан, който очевидно им е слабост. През зимата на 2019 г. са били на незабравима ваканция в Кения. Там също са събирали тен край басейните на 4-звезден топризорт, където справка показва, че нощувката надвишава стойността на минималната пенсия в България и е „скромните“ 400 лева. Цялото им приключение отново коствало около 10 хиляди лева.

Министър Петков е завършил в Харвард и е сред крупните предприемачи у нас.

Жена му Линда също има свой бизнес. Тя е позната на аудиторията с участието си в „Мастършеф“. И в момента министерската съпруга, която е чужденка и е родом от Канада, се е отдала на хобито си – кулинарията. Тя е собственик на сладкарница в София. Ценоразписът там не е по джоба на обикновения българин. Линда продава морковени торти по 92 лева, „Гараш“ за 69 лв. и чийзкейк по приблизително 95 лева.

Кирил и половинката му са женени от дълго време и имат три дъщери. Най-голямата е вече на 20 години. На някои от пътешествията им ги придружават и децата. Най-често семейството кара сърф в Гърция, а за ските през зимата предпочитат България. Харесвало им и на плажа „Корал“ край Лозенец, където обичали да къмпингуват.

Източник: ПИК