Кирил Петков изненада всички с първата си заповед, която ще издаде като премиер

Кирил Петков изненада всички с първата си заповед която ще издаде като премиер
 • Днес е важен ден да продължим промяната- на мисленето, и на управлението. Първата ни задача е, да осъзнаем, че ако трябва да направим по-добро бъдеще за страната, трябва да работим заедно. Това заяви кандидатът за министър-председател Кирил Петков от парламентарната трибуна.

  „Заедно трябва да работим с нашите партньори от коалицията, но трябва да работим и с опозицията, що се отнася до промените в правосъдието“, посочи той.

  Той изброи някои от приоритетите пред новото правителство – в енергетиката е да се замрази цената на тока за битовите

  Здравеопазване: Трябва да се преборим с ковид кризата, не може да чакаме нова вълна да удари България. Имаме два варианта – премахваме зелените сертификати, затваряме си очите, другият е да кажем – трябва да се ваксинираме, но с информирането от специалисти.

  Ако едно време имаше въпроси за ваксината, сега вече 8,5 милиарда са си сложили по една ваксина. Всички развити страни имат над 70% ваксинация, а ние оставаме зад Руанда, Таджикистан

  Моята първа заповед, ако бъда избран за министър председател е всеки в Министерски съвет да има зелен сертификат“, посочи Петков.

  Следваща стъпка и мотото на нашето правителство ще е нулева толерантност към корупцията, каза той. Контролът над финансите ще бъде даден на г-н Асен Василев.

  Министерството на вътрешните работи ще има една единствена цел – да няма нито един човек над закона. Ще държа да се хваща корупцията от най-високото, до най-ниското ниво на тази йерархия, затова предлагам за министър Бойко Рашков.

  Кирил Петков продължи да изрежда приоритети за правителството си. „Трябва да построим законно магистрала Хемус“, даде за пример той и тогава направи забавна грешка: „Трябва да направим пътя Ботевград- Враца-Шумен“, при което залата прихна в смях.