Кирил Петков: Не мога да повярвам, че друг ще оправи БГ за един ден

Кирил Петков: Не мога да повярвам че друг ще оправи БГ за един ден

Министър-председателят на България Кирил Петков посочи, че правителството днес за 90 дни трябва да решава натрупани в последното десетилетие проблеми.

„Не мога да повярвам, че чувам от някои от политическите лидери изказвания от рода – „за един ден ще реша всичко“. Къде бяхте последните 10 години? Защо не сте решили проблемите?

Ние за 90 дни трябва да оправяме всичките ви бакии. Да, запретнали сме ръкави и ще ги оправим. Но е безумно нагло да се чуват този тип разговори и пиар на гърба на хората“, добави премиерът.

Това бе казано след срещата на премиера Кирил Петков с представители на работодателски организации. В разговора участваха също вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов.

По думите му всеки ден кабинетът гаси пожар след пожар, системата навсякъде е продънена и заради начина, по който е била конструирана.

Министър-председателят Кирил Петков изказа благодарност към представителите на бизнеса, че заедно работят за справяне с кризите. Премиерът увери българските граждани, че правителството действа координирано за ограничаване на ефекта на инфлацията и призова да не се поддават на паника и презапасяване с продукти.