Клиент: Банско ряпа да яде! Друг: Стой си у вас жената да ти слугува!

Клиент: Банско ряпа да яде! Друг: Стой си у вас жената да ти слугува!

„Банско ряпа да яде!“ – този пост в социалната мрежа Фейсбук, придружен със снимка на сметка от заведение в Пловдив, разпали гореща дискусия.

Не знаем какви са били очакванията на човека, направил публикацията, но определено не среща подкрепа у останалите потребители, които намират сумата от 110.40 лева за напълно нормална – най-вече на на фона на онова, което е поръчано.

„Привет от мен – сервитьорката, която ги обслужваше. Бонът не е фискален, защото клиентите искаха да видят какво са консумирали до момента“, обясни жената, която е обслужвала въпросната маса.

Цените в БанскоЕто какво мислят и част от хората относно заведението и цените там:

– Смея да твърдя, че това е един от малкото ресторанти, в които качеството на сготвеното отговаря на цените, които са абсолютно нормални.

– Аз не знам кой е ресторантът, но ако на господина това му е скъпо, жена му да му готви у тях

– На Банско за толкоз пари само се снимаш, във Фиестата едва ставаш от преяждане

– Като гледам колко дълга бележка е тази – поръчки бол. Цените съвсем си отговарят на количеството. Не сравнявайте с Банско. Идете там да видите колко ще платите, ако поръчате всичко това.

– Доста скъпо! Ужас, друго си е евтините пържени картофи по 25 лв. килото и свински пържоли на ел. скара по 35 лв. в найлонови пликчета от известна квартална месарница.

– Явно скоро не сте ходили на ресторант! Нормална сметка, даже е много евтино на фона на скъпите продукти, ако в Банско си поръчате такава маса, няма да ви стигнат и 500 лева.

– Поредния имбецил решил да се прави на интересен. Никога не е късно обаче да се изложи, и то качествено 🙂 Има едни книжки/списания по ресторантите – менюта. Като не му харесват цените да си седи при жената :-))))

– Къде е драмата? Поръчани са сто хиляди неща … ако е от ресторант Фиеста, това ни е любимо заведение, цените са абсолютно нормални, грамажите страхотни и ходим редовно – винаги е пълно точно поради тези причини.

– Преди десетина години заведох приятели, италианци в Банско. Хапнахме, пийнахме и накрая като видяха сметката се учудиха. Коментарът им беше :това да не е Кортина д’Ампеццо? Бих добавил, че наистина, тук в най-баровските зимни курорти, може да минеш по-тънко. Много надценен, изкуствено създаден за печалба и рязане на глави туристически обект. Сори за офтопика.

 

Източник: Пловдив 24