Кои са Маргините и каква е тяхната история?

Кои са Маргините и каква е тяхната история?

Братя Маргини известни като борци (мутри) от Смолян и като босове от подземния свят, ръководители на СИК. Двамата са родени в обикновено работническо семейство.

Големият, Красимир Маринов, е роден на 6 май 1964 г. По-малкият, Николай, е роден на 8 юни 1972 г. За големия се говори, че като малък е бил с желязна воля, спортист, успяващ в това, с което се занимава. Малкият е бил известен с буйния си характер и проблемно поведение, припомня Kriminalnoto.info.

Интересен е фактът, че децата са общо четири – тоест двамата братя, известни като Маргините, имат още един брат и една сестра. Никой от тях понастоящем не живее в Смолян.

Какво се знае за Маргините?

Самите те споделят, че като малки са били презадоволени – бащата е работил като миньор и им е купувано всичко. За малкия Маргин се носят и до днес слухове за безпричинна жестокост още от малък към бездомни животни и към другите деца.

За Димитър и Марияна се знае много малко, него го описват като едър и добродушен, за нея се говори, че рано се омъжва и развежда, има две дъщери и в момента е наследничка на Жени Калканджиева в модна агенция „Визаж“. Родителите им се гордеят с всичките си деца, не дават да се говори лошо и се хвалят, че децата им ги подпомагат финансово.

Престъпната дейност на Маргините започва 1993 г., когато се сдружават с личности като Иво Карамански, Дмитрий Минев – Руснака, Младен Михалев – Маджо, Румен Николов – Пашата…. Големият Маргин и Карамански създават „ Фортуна Р“ ООД. Отделно създават СИК. Имат близки отношения и със собственика на СИ Банк Славчо Христов, известен като банкера на Иван Костов.

Известни са с боевете покрай дискотека „Ескейп“, с проблемите с Косьо Самоковеца, с взривове, когато загинаха знакови фигури…. Това слага началото на гангстерската война у нас, която завършва с дело срещу братята за поръчкови убийства.

За Малкия Маргин се говори, че има общи фирми с известните Поли Пантев и кокаиновия бос Роберт Стефанов (застрелян 1999 г.).

Още малко за двамата братя

2006 г. започва делото за подготвените убийства срещу финансиста Никола Дамянов, генерал Любен Гоцев и Иван Тодоров-Доктора. Години по-късно поради липса на доказателства те са оправдани. И въпреки многото слухове и обвинения срещу тях в какво ли не поръчкови убийства, наркотици, схеми с проститутки в чужбина, те са оправдани във всичко и последните години твърдят, че са чисти и се занимават само с бизнес.

Големият Маргин е женен и има две дъщери и един син. Малкият се жени през 2010 г. за дългогодишната си приятелка и майка на двете му деца – Мария Цветкова.

Още интересни новини, свързани с българските подземни босове може да следите и в обновеният криминален ежедневник