img
Home / България / Корнелия Нинова: От 1 януари няма да има нито един пенсионер под прага на бедност

Корнелия Нинова: От 1 януари няма да има нито един пенсионер под прага на бедност

/
/
/
2697 Views

„Очевидно е, че без БСП не можеше да се състави правителство на промяната. Изключително сериозно се отнесоха коалиционните партньори към нас, срещахме се денем и нощем.

Без БСП нямаше да има правителство, щяхме зимата да сме в криза, без парламент, без бюджет, мисля, че щеше да бъде много по-зле.“ – изрази мнение Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Ако сме направили някакви отстъпки, са че част от нашите мерки разположихме от юли нататък. Искахме от 1 януари всичко, но през юли ще има актуализация на бюджета, ще го приемем през януари. Колегите приеха безплатни учебници от 1 до 12 клас – това е победа на БСП. Но това ще заложим през юли, тъй като учебната година започва от септември. Безплатните детски градини са от 1 януари.

Направихме възможно от 1 януари да има преизчисляване на пенсиите с нов коефициент и с Ковидна добавка. От 1 януари няма да има нито един пенсионер под прага на бедност. Това не е достатъчно, но пак е нещо. От юли нататък мислим за модела на преизчисляване за справедливо увеличение.

Трябва да променим статута на болниците и да не се прави търговия със здравето. Готвим екипите, които да го мислят.“ – добъви гостенката в студиото.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *