Корнелия Нинова: От 1 януари няма да има нито един пенсионер под прага на бедност

Корнелия Нинова: От 1 януари няма да има нито един пенсионер под прага на бедност

„Очевидно е, че без БСП не можеше да се състави правителство на промяната. Изключително сериозно се отнесоха коалиционните партньори към нас, срещахме се денем и нощем.

Без БСП нямаше да има правителство, щяхме зимата да сме в криза, без парламент, без бюджет, мисля, че щеше да бъде много по-зле.“ – изрази мнение Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Ако сме направили някакви отстъпки, са че част от нашите мерки разположихме от юли нататък. Искахме от 1 януари всичко, но през юли ще има актуализация на бюджета, ще го приемем през януари. Колегите приеха безплатни учебници от 1 до 12 клас – това е победа на БСП. Но това ще заложим през юли, тъй като учебната година започва от септември. Безплатните детски градини са от 1 януари.

Направихме възможно от 1 януари да има преизчисляване на пенсиите с нов коефициент и с Ковидна добавка. От 1 януари няма да има нито един пенсионер под прага на бедност. Това не е достатъчно, но пак е нещо. От юли нататък мислим за модела на преизчисляване за справедливо увеличение.

Трябва да променим статута на болниците и да не се прави търговия със здравето. Готвим екипите, които да го мислят.“ – добъви гостенката в студиото.