Кубрат Пулев с емоционално послание към всички българи

Кубрат Пулев с емоционално послание към всички българи

Кубрат Пулев поздрави всички българи навръх 24 май в социалните мрежи.

Пулев призова да се помни историята и делото на светите братя Кирил и Методий, а българите да бъдат воини на духа „във време на насилие и битки, на безприципност и погазване на морални и човешки ценности“ и допълни, че днес България има нужда от любов и почит.

„Във време на насилие и битки, на безприципност и погазване на морални и човешки ценности, светите братя Кирил и Методий, всяка година по същото време показват на целия свят какво означава да бъдеш ВОИН НА ДУХА!

24 май е паметен ден! Да склоним глава пред великото дело на славянските първоучители, да почетем могъщата сила на просветата и неугасващата магия на словото!

През хилядолетната си история България е имала славни години и години на тежки тегоби. Но в световната история славянската писменост е нашият неуспорим исторически белег!

Защото кирилицата е най-дълбокия печат на колективната ни идентичност!

Днес повече от всякога България има нужда от нашата безкористна любов и почит. Нека помним историята и използваме внимателно, с чест и уважение „оръжията“, завещани от светите братя – нашата неповторима азбука и нашият красив български език.

Буквите са нашата свобода!“, написа Кобрата в профила си във Фейсбук.