Кубрат Пулев: За мен България е много по-важна от бокса!

Кубрат Пулев: За мен България е много по-важна от бокса!

Петър Москов ме покани на среща, за да обсъдим политическата ситуация. Вчера говорихме по телефона.

Дали съм готов да вляза в политиката? Не смятам, че някои политици са по-готови от мен. За мен България е много по-важна от бокса. Това заяви Кубрат Пулев пред Нова телевизия. Според него политиката е игра на манипулации, на договорки, а спортът е нещо много истинско.

„На този етап все още не съм решил дали да вляза в политическия живот. Това е сериозен въпрос за мен. За съжаление, повечето депутати са жадни за власт и пари. Аз съм преодолял тези неща“, поясни Пулев. Лидерът на Консервативно обединение на десницата (КОД) Петър Москов вчера се свърза по телефона с шампиона по бокс Кубрат Пулев, който през последните месеци остро критикува българските политици и липсата на ефективно лидерство.

Двамата са провели дълъг разговор за състоянието на България и проблемите на българските граждани. Пулев е одобрил изцяло идеята на КОД, БЗНС и БДФ да обединят българската десница.

Днес лидерът на КОД Петър Москов и боксьорът Кубрат Пулев дадоха съвместен брифинг преди официалните разговори дали шампионът ще се включи в политиката.

„Ако не искаме още от същото, е нужна нова политическа енергия. Виждам в хора като Кубрат тази енергия – подкрепата и обичта на хора. Ако той е готов да излезе от рамките на верните констатации, тогава тази енергия ще бъде качена на нов „ринг“, заяви Петър Москов.

„Бях впечатлен от Пулев – видях честен и коректен човек“, допълни шефът на КОД, който подчерта, че иска промяна в България. „Шампионе, ако си готов, да се качваме на ринга“, обърна се Петър Москов към Кубрат Пулев.

© Actualno.com