Купувам кока-кола в литри, но не я пия. С нея решавам куп проблеми в градината и се радвам на здрава реколта

Купувам кока-кола в литри но не я пия. С нея решавам куп проблеми в градината и се радвам на здрава реколта

Кока-кола срещу охлюви, листни въшки и мравки в градината!

В интернет има много видеоклипове за кока-колата, където тя се използва за други цели. Например, за почистване на тигани, отстраняване на запушвания или за мариноване на пиле. Но малко хора знаят, че кока-колата е чудесен помощник в градината. Влияе на бързия растеж на растенията, а също така спасява растенията от вредители. Кока-колата поддържа градината.

Защита от вредители

За да се справим с листните въшки, най-често използваме химикали, които влияят негативно на качеството на нашите зеленчуци и плодове. Кока-колата не е полезна за хората, но е полезна за растенията и най-важното е, че не вреди.

За да се отървете от листните въшки, първо трябва да отделите всички газове от кока-колата. След това добавете около 2 супени лъжици течен сапун. Напръскайте листните въшки (можете да напръскате директно върху самите листни въшки). Третирайте два пъти седмично.

За ухапвания от насекоми

По време на работа в градината, често се случва да ни ухапят комари. Направете си капан срещу комари.

За капана ще ви трябват:
бутилка (може да е от кока-кола)
кока-кола
захар
мая

Капан за комари от Кока КолаОтрежете горната част на бутилката и я сложете с главата надолу във втората част на бутилката. Сложете малко количество кока-кола, захар и суха мая. Захарта и маята привличат вредителите от голямо разстояние. Няколко такива капана могат да бъдат направени и разпределени в градината. Докато работите в градината, комари, мушици и други вредители няма да ви притесняват.

Кока-кола срещу охлюви

Кока-колата съдържа фосфорна киселина, която има пагубен ефект върху охлювите и мравките, а нейната сладка миризма ги привлича като магнит. Трябва да поставите купички по периметъра на градината и кока-колата ще направи всичко сама.

Кока-колата ще премахне мъха от плочките, ще се справи с мръсните мебели и дори ще подобри структурата на почвата.

Източник: Букварче