img
Home / Лична драма / Лекарите се поклониха на едно 11-годишно момче и разтърсиха целия свят

Лекарите се поклониха на едно 11-годишно момче и разтърсиха целия свят

/
/
/
582 Views

11-годишно момче, починало от рак на мозъка, се превърна в истински герой за екип от лекари, научи Е-новини.

Младият пациент не само се бори с болестта до последно, но също така изрази желание да дари своите органи, за да спаси живота на други деца.

Последната воля на момчето е докоснала медицинският персонал толкова много, че те се поклониха в знак уважение. Малкият герой е Лианг Яой – той бил талантлив и умен ученик от Шенжен, Китай.

На 9-годишна възраст момчето е диагностицирано с мозъчен тумор.

Новината, че Лиан има последната фаза на рак, се превърнала в истинска трагедия за семейството му. Когато разбрало, че няма шанс за възстановяване, момчето попитало родителите си дали след смъртта му органите ще бъдат трансплантирани на тези, които се нуждаят от тях.

Всички знаем колко е трудно и тежко, когато се разболее близък, но даряването на органи може да спаси повече от един живот. Лиан Яой не е единственият, който е показал такова благородство. През 2018 г. 24-годишният модел и блогър – Нара Алмейда загуби битката срещу рака на стомаха.

Момичето изрази желание органите й да бъдат трансплантирани на други пациенти. Дори след смъртта си, актът на Нара продължава да вдъхновява хиляди хора по целия свят.

Поклон пред такива хора!

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 0 Average: 0]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *