Мъж на 256 години проговори преди да умре! Вижте неговите шокиращи признания!

Мъж на 256 години проговори преди да умре! Вижте неговите шокиращи признания!

Кой е най-дълго живелият човек някога? Запознайте се с Ли Цин-Юн , мъжът, който живя цели 256 години!

Не, това не е мит или измислен разказ, съобщава ТРГ. Според статия от 1930 на New York Times за Ли Чинг-Юн, професор от университета в Чънду, са открити царски правителствени записи от 1827. А именно поздравления за Ли Чинг-Юн, за неговия 150-ти рожден ден и други документи, по- късно го поздравяват за 200 му рожден ден през 1877 г.

През 1928 г., кореспондент на New York Times пише, че много от старите мъже в квартала на Ли твърдят, че техните дядовци са го познавали, когато те са били момчета, и че той по това време е бил голям мъж. Съобщава се, че Ли Чинг-Юн започнал като билкар на възраст от 10 години. Той събирал билки в планинските вериги и се учел на ползите от тях. За почти 40 години, той оцелял на диета от билки, като Годжи Бери, див женшен и оризово вино.

През 1749, на възраст от 71 г. той се присъединява към китайските войски като учител по бойни изкуства.

Казва се, че Ли е бил много обичана фигура в своята общност. Жени се жени 23 пъти и е баща на над 200 деца. Според общоприетите разкази, той можел да чете и да пише още от дете и от десетия си рожден ден е пътувал в Шанси, Тибет и много други места, за да събира билки. През първите сто години от живота си той бил билкар.

После се ориентирал към продажбата на билки, събрани от другите. Продавал годжи Бери, див женшен заедно с други китайски билки.

Ли цинг юнТози 256-годишен мъж не е бил единственият

Според един от учениците на Ли, имало дори по-възрастен, 500-годишен мъж, който го научил на упражнения и диетични препоръки, които щели да му помогнат да удължи продължителността на живота си. Вижте какво друго можем да научим от този майстор на дълголетието. Какво ще кажете за това: На смъртния си одър, Ли казва: „Аз направих всичко, което трябва да направя в този свят“. Може би неговите последни думи също загатват за една от най-големите тайни за дълъг и успешен живот?

ЗДРАВЕ

Ли бил попитан какво е била тайната му за дълголетие. Ето какво гласял отговорът му: „Съхранявайте сърцето си, седете като костенурка, ходете весело като гълъб и спете като куче“. Това били думите и съветите, които Ли дал на военачалник, който взел Ли в неговата къща, за да научи тайната на изключително дългият му живот. Ли твърди, че вътрешното спокойствие в съчетание с дихателни техники са тайните на невероятното му дълголетие. Очевидно е, че диетата му също играе голяма роля.

Защо това е така трудно да се повярва? Средната продължителност на живота в западния свят в момента е между 70-85 години, мисълта за някой, който живее над 100 години изглежда като доста неприемлива. Мисълта, че някой живее над 200 години изглежда изключително подозрително. Но защо да не вярваме, че хората могат да живеят толкова дълго?

Трябва да се има предвид, че някои хора в този свят не живеят изтощителен начин на живот, те не трябва да се справят с натоварванията на дълга, те не дишат замърсен въздуха в градовете и се упражняват редовно. Те не ядат рафинирана захар или брашно, или всякакви храни, които са пръскани с пестициди. Те не хапват тлъсти меса, сладки десерти, както и генетично модифицирани храни.

Не пият антибиотици. Не приемат алкохол и не пушат. Техните диети не само изключват храни, боклуци, на които ние толкова често се отдаваме, а включват суперхрани и билки, които са като стероиди за нашите органи и имунната система. Те също така прекарват свободното си време в природата практикуват техники за дишане и медитация, които са доказали, че са добри за психическото, физическото и емоционалното здраве. Спят достатъчно, и прекарват голяма част от времето си в природата под слънцето.

Когато получим шанс да се отпуснем под слънцето, ние се чувстваме мигновено подмладени и наричаме това „ваканция“. Представете си, да прекарвате живота си така, по планините, в комбинация с перфектно умствено, духовно, и физическото благосъстояние. Ние не се съмняваме и за минута, че ако всички живеем така, живот до 100 години ще бъде нещо обичайно.

Източник: ПИК