img
Home / Гурме / Месото само пада от кокала при тези свински пържоли в ракия (хит рецепта)

Месото само пада от кокала при тези свински пържоли в ракия (хит рецепта)

/
/
/
1246 Views

Невероятни са тези крехки и вкусни свински пържоли в ракия, изпробвахме от Е-новини

Предлагаме ви рецептата за най-уникалните, най-вкусни и най-крехки пържоли.

Няма лъжа и измама – това са свински пържоли в ракия, при които месото само пада от кокала. Доволни ще останете.

Трябват ни четири свински пържоли с кокал, една ябълка, две глави лук, 300 грама ябълкова ракия, десетина пресни гъби, три лъжици масло, сол на вкус, черен пипер на вкус.

Първо трябва да си загреете фурната, но на не повече от 180 градуса. После подправете свинските пържоли със солта и с черния пипер, а после леко ги запържете в загрята мазнина и от двете страни. Не бива да пържите повече от четири минути.

Отделно си нарежете лука на колелца и го запържете, но в отделна мазнина, а не в тази, в която сте пържили месото преди това. После извадете месото и го наредете в една тавичка.

Върху свинските пържоли ще поставим нарязаните на ситно гъби и ябълки, а най-отгоре върху тях ще дойде редът и на лука. Отново подправяме с малко сол и черен пипер.

Накрая заливаме цялата тази вкусотия с ябълковата ракия, покриваме тавичката с фолио за печене и я поставяме във фурната, където да се запече за около 40 минути.

Трябва да уточним обаче, че ако не разполагате с ябълкова ракия, то може да използвате каквато и да е друга такава плодова.

Когато видите, че месото е вече крехко и готово, отстранете фолиото от тавата. И го запечете малко без него, за да може да се сгъсти сосчето вътре, пише Топактуално.

После не остава друго, освен да сервираме и да си го изядем с наслада.

А насладата е огромна, тъй като тези свински пържоли с ракия стават наистина удивително сочни и вкусни. Водят до пристрастяване направо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Източник: Скандални

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *