Методи Андреев: Корумпираното шайкаджийско управление на Еднокнижния приключи!

Методи Андреев: Корумпираното шайкаджийско управление на Еднокнижния приключи!

Днес светлината на писаното слово прогони и победи тъмата на корупционното шайкаджийско управление на Еднокнижния. Това каза бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев пред Фрог нюз.

Ето какво още обясни той за случващото се у нас през последните часове:

– Г-н Андреев, преди часове станаха ясни имената на министрите от служебния кабинет. Какво мислите за тях?

– Днес е много хубав български празник – на братята „Св. св. Кирил и Методий“. Той е знаков и даже може да кажем, че в известна степен има алегория. Днес светлината на писаното слово прогони и победи тъмата на корупционното шайкаджийско управление на Еднокнижния. Това е знакова дата. Президентът Румен Радев определено е решил една доста сложна задача. Това правителство е ярък израз на твърдението, че в битката срещу мафията няма ляво и няма дясно.

В правителството има експерти и това никой не може да го отрече. Тези хора си лидери в своите професии. Някои от тях са с минало в БСП, други обратно- имали са участие в десни партии. Важното е едно-това правителство да съумее да докаже, че в България все пак управлението на образованите е много по .добро отколкото управлението на мафията. В едно предишно мое изказване бях казал, че от това какво ще направи това правителство, без да възлагаме свръхочаквания, зависят бъдещите няколко мандата в българската политика.

– Защо отреждате на този кабинет такава огромна роля?

– Защото е важно да се разобличи самата мафия. Това правителство трябва да продължи ревизията. Защото България заслужава по-добри времена. Това правителство трябва ежедневно да съобщава за разкритите престъпления, за схемите и далаверите, за огромната корупция и страхотиите, които ние тук през последните няколко дни видяхме.

– Говорите за разкритията в областта на земеделието?

– Това, което се случва там, го има навсякъде. Картели, мафиоти. А на върха стоят политическите партии, олицетворяващи статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС. Ясно се видя в този малък парламент, че тези партии по един или друг начин пазят статуквото по особено перфиден начин. Затова мога да кажа браво на президента. Този президент не е моят любим президент. Но аз вярвам на този президент в борбата му срещу мафията.

Той през цялото време е бил откровен и честен с хората. И това, което той каза: „Мутри, вън!“, сега е време да го направи. Колкото повече мутри и колкото повече техни лакеи бъдат притиснати от фактите до стената, това ще бъде успех за гражданите. Можем да кажем, че днес е един хубав ден за българската демокрация. Вземам този израз с известна ирония към човека, който го произнесе и за положението, в което се намира сега.

– Звучите обнадеждаващо.

– Така е. Все още не мога да кажа, че съм окрилен, но съм обнадежден. Вярвам, че правителството ще направи всичко, за да притисне мафията, която е още много силна. Тя трябва да бъде разобличена. Трябва да се покаже, че управлението с интелект и езици е по-добро, отколкото хаотичното управление на мафията на Борисов в стил: „тука има, тука няма“.

– Изненада ли ви ГЕРБ на организирания форум. Знакови фигури бяха махната от ръководството.

– Това не е политическа партия. Това е шайка ГЕРБ. Това, което видяхме на въпросния форум беше връх на унижението. Имаше една приказка за БКП – партията е права, дори когато съгреши. ГЕРБ е направила огромна крачка напред. Като сестринска партия на БКП, ГЕРБ вече не е партия. Там лидерът е прав, дори когато съгреши дори. В ГЕРБ има само един лидер, една воля, една личност. Виждате ли на какво унижение подложи своите съпартийци и те доброволно го приеха.

Днес видяхме подцинковани кофи и продънени гърнета. Какво означава да кажеш на своите кметове Фандъкова и Николов, че те трябва да отстъпят поради не достатъчна ангажираност по време на изборите. Тези двама бивши членове на ИК никога нямаше да достигнат до тези висоти в управлението на съответните градове, ако не беше корупцията и схемите.

– Бихте ли уточнили!

– Една Фандъкова-учителка по руски език, мислите ли че не знае какво се е вършило в общината?! Мислите ли, че Димитър Николов не е знаел какво е ставало на „Росенец“ и как се е подготвяло всичко, за да може Ахмед Доган да вземе незаконно този имот и да го изгради. Тези хора са функция на своя лидер. Това е волята на техния лидер. И искам да попитам – как нямаше един на този форум, който да попита: „Г-н Борисов, не чувствате ли лична отговорност за това, което се случи?“ Та нима кюлчетата бяха снимани в чекмеджето на Фандъкова или на Николов?! Та нима Мата Хари снимаше в техните спални.

Да не говорим за „Ало, Ваньо“ и простотиите, излезли в записите с гласа на премиера. Този човек не чувства вина. Той е човек без съвест. Той е един вреден за своята партия егоцентрик, който ще завлече всички в политическото небитие. Този човек е воденичен камък на всеки гербаджия-честен и подкупен, мафиот и почтен. Няма значение какъв си. Щом днес позволяваш на този разхайтан, лъжлив и прост човек да ти се качи на главата, значи заслужаваш определения като „подцинковани кофи“ и „пробити гърнета“.

Интервю на Катя Илиева / ФРОГ