Мистериозната история на Мария Орсич – гадателката на Третия райх

Мистериозната история на Мария Орсич – гадателката на Третия райх

Историята на нацистката епоха по време на Втората световна война е пълна с мистерии. През последните десетилетия тези мистерии се превърнаха в пълноценна митология, в която истинските истории са тясно преплетени с легенди или слухове.

Някои от тези истории изглеждат особено странни и сюрреалистични, за да бъдат реални. Една от тези истории разказва за жена екстрасенс, на която извънземни предават планове за изграждане на междупланетен кораб.

Всичко започва през 1919 г., когато млада жена на име Мария Орсич пътува с годеника си до Мюнхен, Германия, за да започне нов живот там. Тя е родена в Загреб, Хърватия, и се твърди, че от детството си е била надарена с таланта на медиум.

Когато се озовава в Германия, тя вече е доста опитен психически медиум и бързо се прочува като специалист по контакти с духовете на мъртвите. По време на сеансите си, тя преминава в състояние на транс, очите й се завъртат навътре, а различни духове завладяват тялото й, като отговарят на въпроси.

Мистериозната история на Мария Орсич - гадателката на Третия райх
Мария Орсич

Славата й се разпространява толкова много, че привлича вниманието на членовете на организация, наречена Обществото Туле (Thule Society).

Обществото Туле, кръстено на митична държава от гръцка легенда, е окултна група и тайно общество, основано малко след Първата световна война от Валтер Наухазм.

Те са известни със своите безумни идеи за теорията на расата, изучавайки произхода на арийската раса и опитвайки се да докажат, че арийската раса превъзхожда всички останали раси.
„Издънка“ на тази група е езотеричното Общество Врил (Vril), в което по-късно Орсич влиза, и където тя става известна като мощен екстрасенс.

Тогава, всичко става много странно …

През 1924 г., Мария Орсич провежда спиритически сеанс, по време на който се опитва да се свърже с духа на покойния немски антисемитски поет и политик Дитрих Екарт (Dietrich Eckart). Тя успешно установява контакт с него и той „влиза“ в тялото й.

Духът на Екарт казва, че всъщност древните шумери са извънземна раса от планета в системата Алдебаран, и че са предците на арийската раса.

Предполага се, че преди 500 милиона години, те са пристигнали на Земята. Тогава духът започва да предава послание от тези извънземни и го прави на древния шумерски език, който самата Орсич, както по-късно заявява, изобщо не разбира.

За събралите се на сеанса, всичко това изглежда изключително убедително. Дори някои, много скептични участници в срещата, повярвали в това, включително и най-старшият сред тях – заместникът на Хитлер по нацистките въпроси – Рудолф Хес.

Въпреки факта, че Орсич настоява, че не разбира шумерски език, тя заявява, че знае какво е предадено в това съобщение, а именно – планове за изграждане на междупланетен космически кораб. Този кораб ще е способен на „междумерни скокове“.

Мистериозната история на Мария Орсич - гадателката на Третия райх

В историята се посочва, че тези планове са преведени, след което започва строителството на проекта под кодовото наименование Мюнхенско устройство. През 1943 г., строителството е завършено и се провежда голямо събрание на Обществото Туле и Обществото Врил, за да обсъдят Мюнхенско устройство.

Логистиката за изстрелване на кораба в системата Алдебаран е разгледана и е решено кой да отиде на това пътуване. Тъй като окончателното решение е много трудно, през 1944 г. се провежда поредната голяма среща.

След това всичко става изключително объркващо, тъй като се оказва, че паравоенна група от Schutzstaffel (СС формирования) е проникнала в Обществото Врил. Планът е да вземат този кораб за себе си, за да го използват за военни цели.

Мистериозната история на Мария Орсич - гадателката на Третия райх

Уплашената Мария Орсич предлага да скрият кораба на сигурно място, а според други източници, да го унищожат напълно, а самото Общество Врил да се разпусне. След това, следите от самата Орсич и други членове на Врил просто изчезват в историята, оставяйки много неизвестни.

Според най-известната теория, Орсич и нейните сътрудници се качват на техния кораб и излитат в Космоса към системата Алдебаран. Членовете на СС обаче, успяват да се доберат до плановете на кораба и решават да ги използват в собствените си изследвания.

Именно тогава, от Третия райх е създадено тайно военно оръжие, наречено Die Glocke (Камбана). Това е самолет с характеристики на съвременните НЛО. Смята се, че е построен през 1944 г., в огромна подземна лаборатория във Вацлавска мина.

Документите описват, че изглежда като огромна камбана, широка 3 метра и висока 4,5 метра. Вътре има два огромни оловни цилиндъра, пълни с класифицирано вещество, наречено Xerum 525. В тъмното, този обект осветявал цялата мина с бледолилаво сияние.

Нацистите обаче не успяват да пуснат този обект в битка, защото Германия започва да губи войната на всички фронтове. Твърди се, че през април 1945 г., при последен отчаян опит е получена заповед да се изпрати Die Glocke да атакува съюзническите сили, но, този опит се проваля.

По-късно се разпространяват слухове, че когато американската армия претърсва тайните подземия на Третия райх в Чехия и Австрия, откриват повече от хиляда „камбани“. По-нататъшната им съдба е неизвестна …

Източник: С кафето