Мистерията със Сашко се заплете: Даде знак с рисунка

Мистерията със Сашко се заплете: Даде знак с рисунка

Нова надежда за разкриване на мистерията около изчезването на 12-годишния Александър от Перник се появи в последните часове.

По свидетелства на баща му, детето вече рисува, докато все още е на легло. За мнозина това е надежда, че детето с аутизъм може именно чрез рисунките си да хвърли светлина върху това, което му се е случило в дългите дни в неизвестност.

Бащата на Сашко специално публикува кадри от първите рисунки на сина си след намирането му преди седмица. Засега това изглежда единствената възможност момчето само да насочи разследващите изчезването му към истината. При всички случаи обаче, разчитането на посланието – ако има такова, също няма да е лесно.

Първите рисунки на Сашко след откриването му са ярки като колорит, но без конкретни образи, които могат да бъдат ясно разчетени.

Въпреки уверенията, че полицията и прокуратурата ще разнищят случая докрай, засега няма сведения за някакъв напредък на разследването. На фона на признанията на самите спасители, че оцеляването на Сашко повече от седмица в дивото е невероятно и дори необяснимо, много хора смятат, че в историята има нещо повече от издържливост, ядени на шипки и глогинки и пиене на дъждовна вода.

За съжаление, момчето не може да разкаже само премеждията си. Затова рисунките на Сашко може да се окажат пътя към истината. Разбира се, това не е сигурно и при всички случаи ще трябва и в тази ситуация да се прояви търпение и да се търси помощта на специалисти в сферата на аутизма.

Очаквайте още подробности в E-novini.com

 Мистерията със Сашко се заплете: Даде знак с рисунка