img
Home / От мрежата / МРАЗОВИТА ПРОГНОЗА! Идват сняг и урагани в България, живакът пада до –15°!

МРАЗОВИТА ПРОГНОЗА! Идват сняг и урагани в България, живакът пада до –15°!

/
/
/
1723 Views

Според прогнозите на глобалните модели GFS и ECMWF между 19 и 22 декември над Великобритания и Северна Европа ще се изгради мощен антициклон.

По източната му периферия към Централна и Източна Европа ще ще се пренася по-студена въздушна маса от полярните ширини и температурите в тези райони ще се понижат чувствително. Студеният въздух, достигнал до Средиземно море, ще засили образуването на циклони близо до Балканския полуостров.

Към края на месеца максималните температури в Западна и Централна България ще са между минус 15 до минус 10°C

Ще окажат ли влияние и на времето у нас по Коледа?

Към 23-26 декември очакваме поредно понижение на температурите. Тогава не са изключени и по-сериозни снеговалежи в страната и на Балканите.

Валежите у нас отново ще се активизират под влияние на нов средиземноморски циклон, който ще премине през южните райони от полуострова, Егейско и Мраморно море.

Какви ще бъдат температурите ?

Вятърът от североизток ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите в страната навсякъде ще се понижат. Максималните градуси в Западна и Централна България ще са между минус 15 до минус 10°C, малко по-топло в източните и южни райони от страната – до 2-3°C.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *