img
Home / България / Мустафа Карадайъ: Малко са хората като нас, които следват заветите на Левски!

Мустафа Карадайъ: Малко са хората като нас, които следват заветите на Левски!

/
/
/
406 Views

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна в областта Бургас за даде мощната си подкрепа за листата на област Бургас.

На митингите организирани през целия ден в общини в областта, присъстваха Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС, Илхан Кючюк – президент на партия АЛДЕ и Атидже Вели-евродепутат. Водач на листата е Севим Али, следван от Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан.

В своето изказване Карадайъ допълни изказването на Йордан Цонев и продължи „Много хора се кичат с Апостола на свободата като плакат и знаме го развяват. Дори понякога се сещат и да цитират заветите на Левски. Малко сме българските граждани, които се борим за да се реализират заветите на Левски. За съжаление в реализацията на заветите оставаме сами, когато се борим равенство в нашата Родина и Конституцията да се изпълнява,“ подчерта Карадайъ.

И допълни

„Нашата Конституцията, която гарантира ползването и изучаването на майчините език. Заради забраната на турския език се забраняват всички други езици. Днес, в България има забрана за ползване на други езици освен българския език по време на предизборна кампания. Няма глоба наложена, на когото и да е за използване на друг език освен турския“, бе категоричен Карадайъ.

Лидерът на Движението припомни че „ДПС прави политика с любов, с идеи, с ценности, с ясни програма за ускорено икономическо развитие, с ясни приоритети, които миналата година станаха приоритети и на ЕС и сега България ще ги изпълнява като част от ЕС“.

Пред събралите се симпатизанти на ДПС в Руен зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев цитира завета на Левски за чиста и свята република, в която „всички етноси ще живеем като равни“.

“Целта ни е Българско братство с всекиго, без да гледаме на вяра и на народност. Подаваме ръка всекиму, който желае живот и свобода човешка. Ние всички заедно сме призовани да осъществим на дело този завет“, заключи Цонев.

Евродепутатът и президент на партията АЛДЕ Илхан Кючюк бе емоционален в своето изказване и подчерта

„Успехът на Илхан не е възможен без ДПС, но той не е възможен и без усилията на поколения депесари.

Онези, които стояха на барикадите и искаха права и свободи за всички български граждани. От битката на д-р Ахмед Доган и неговите съмишленици за равноправие, през битката за по-добър живот на българските граждани, която е и битка на Мустафа Карадайъ и за битката за по-модерна България от поколението, което представлявам и аз. Така ние служим на България“, убедено каза Президентът на европейските либерали.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *