На сватбата всички се възхищаваха на свекървата, а не на булката-Ето цялата история!

На сватбата всички се възхищаваха на свекървата а не на булката

Не се опитвайте да разберете семейните ценности и традиции на други хора. В крайна сметка те могат да бъдат коренно различни от това, с което сте свикнали. А някои семейства изобщо нямат такива неща!

„Това случва ли се наистина?“ – ще попитате. Разбира се, да! И днешната ни история още веднъж потвърждава това. Ще ви разкажем за жена, която мнозина биха нарекли „лоша баба“. Но може ли човек да бъде съден заради подхода си към живота?

Семейни ценности и традиции

Често се случва жените да нямат връзка със свекърва си. А някои, напротив, имат късмет в това отношение. Моята история е съвсем различна: изглежда, че изобщо нямаме такива отношения. Сега ще се опитам да обясня.

Бъдещата ми свекърва току-що беше навършила 50 години, когато се запознахме. На този ден научих, че Виктория работи като администратор в салон за красота. Въпреки че по външния й вид можеше да се досетиш: Студено, подчертано русо, дълги мигли, татуировка на веждите и яркочервено червило на устните. Тя дори изхвърля боклука с токчета и грим.

Виктория ходи на срещи няколко пъти седмично. Тя също има редовни уроци по йога, срещи с приятели и козметични процедури. Изглежда тази жена дори се подготвяше повече за нашата сватба, отколкото ние. И как тогава всички й се възхищаваха! Направо безобразие!

Нов живот

След сватбата се преместихме при свекърва ми. Говорехме много рядко, защото тя предпочиташе да прекарва времето си извън дома. Тя практически не готвеше и никога не сядаше с нас на масата. Много ми беше интересно, дали тя винаги се е държала така.

Но Андрей всъщност не искаше да говорим на тази тема. Току-що научих, че баща му ги е изоставил почти веднага след раждането му. Поглеждайки сега свекърва си, по някаква причина не се учудвам, че отношенията ѝ с мъжете може да не се получат. Тя изглежда толкова безразлична към всичко! Никога не сме се връщали към тази тема.

Скоро разбрах, че съм бременна. В навечерието на 8 март: Давах всичко от себе си в кухнята и приготвях празнична вечеря. Новината обаче толкова ме обезсърчи, че ми стана лошо. Помолих свекърва ми да ми помогне с готвенето, но тя само се ухили в отговор: „Любима моя, какво готвене! Вече тичам към служебното парти, до утре! „

И на следващия ден разбра, че ще стане баба. „Все още си толкова млада, къде бързаш? Щяхме да живеем за себе си поне малко. Може би ще промениш решението си? “ – попита сериозно свекървата. Разбира се, това не е отговорът, който бих искала да чуя. Но, очевидно, внуците на Виктория не ѝ бяха необходими.

Лоша баба

След раждането на бебето животът ни почти не се е променил. Неприятностите, може би, са се увеличили. Свекървата винаги изчезваше някъде, прибираше се вечерта. Тя практически не се приближаваше до внука си. Случваше се той да ѝ махне с ръка и да изпрати въздушна целувка – това е всичко за любовта и грижите на бабата.

Спомням си, че веднъж трябваше да изляза за вода, а малкият не спеше. Отивам в стаята на свекърва си, за да я помоля да седи с Ванчо. И тя лежи в поза на пеперуда на килима със затворени очи.
Попитах я още веднъж-Мълчание! Оказа се, че Виктория медитира със слушалки и чак до внука си нямаше да стигне.

А наскоро свекървата дори ни предаде! Веднъж заяви, че ще се мести от жилището, ще се омъжва. Оттогава тя никога не е нощувала вкъщи. Докато съпругът ми работи, аз съм постоянно с детето. Ваньо е на почти година и никога не е оставал при баба си повече от час. Нормално ли е?

Веднъж попитах свекърва ми защо пренебрегва всички молби да седне с внука си. – Не съм ти бавачка. Именно вие искахте дете, така че сега научете всички прелести на родителския живот сами ”, – изсъска Виктория.

Много ми е мъчно, защото майка ми живее далеч и не може да дойде. Всяка седмица ни изпраща колети с подаръци за внука си, мечтае да го види. Съвсем скоро той ще порасне и ние ще отидем да ги посетим. Накрая синът ми ще разбере каква трябва да бъде истинската баба.

Сега на практика не общуваме с Виктория. Новото й гадже вече е взело всичките й неща от апартамента, а самата тя не ни посещава. Това са семейни ценности и традиции. По-скоро пълното им отсъствие. Може би си струва да поговоря отново със свекърва си и да й обясня колко е важно да общува с малкото си внуче?

От редакцията

Съгласете се, не всички 50-годишни жени искат да останат вкъщи и да гледат децата си на внуците си. И това е абсолютно нормално! Съвременните хора в зряла възраст отдавна са започнали да се освобождават от оковите на стереотипите и да живеят така, както им харесва. И хората около тях не винаги са готови да разберат това.

Сигурна съм, че на мнозина ще им бъде странно поведението на свекървата, на главния герой. Не забравяйте обаче, че всички сме много различни. За някои ролята на баба вдъхновява и радва, но някои нямат нужда от нея. И просто трябва да го приемете, без да се опитвате да промените човека срещу вас. Какво мислите?

Кажете ни, срещали ли сте някога подобни ситуации? Ще бъде чудесно, ако споделите вашата история с нас в коментарите!


Публикувана

в

Тема: