Нидал Алгафари: Слави Трифонов ще се самоубие

Нидал Алгафари: Слави Трифонов ще се самоубие

„Т. нар. „партии на протеста“ се скараха заради егото на този или онзи политик. Гледаме някакъв доста нескопосан театър. Опитват се да се сравняват едни, които играят в самодейно читалище, и други, които играят в Народния театър“, с тези думи писателят и политически пиар Нидал Алгафари започна своя коментар за политическата обстановка у нас.

„Два са проблемите – егото и тотално нежелание да съставят кабинет, защото който и да състави правителство трябва да поеме големи отговорности.

Сякаш всеки се опитва да прехвърли горещия картоф на другия и той да носи отговорността. Дори и президентът го прави“, допълни Алгафари в сутрешния блок на bTV.

„От „Има такъв народ“ (ИТН) направиха голяма грешка с тази арогантност и с това, че Слави иска да е само той и казва: „Аз, аз, аз! Аз ще определям! Само аз ще командвам“.

На всички стана ясно, че този кандидат-премиер на ИТН ще един послушко, който ще слуша какво му говори Слави от диванчето.

Слави е човек, който седи неглиже на един диван, идва шефът на най-голямата парламентарна група – покланя му се и се смее на всяка негова дума.

Слави е човекът, който казва: „Този министър не ми харесва, ще го махна, ще го сменя“. Управлява като сив кардинал“, допълни Алгафари.

„Според мен кабинет в този вариант няма да се осъществи. ГЕРБ казаха, че ще върнат мандата и заради това не вярвам и служебният кабинет, който може да бъде предложен от БСП, да мине.

Мисля, че Слави ще се самоубие вече съвсем като крайност, за да се съгласи да направи някакво правителство с ГЕРБ и ДПС.

Може да оттегли целия си кабинет и да излезе и да каже: „Ето, вижте ги – такива са! Отиваме на избори“. За всичко това е виновно егото му“, категоричен бе Алгафари.

Източник: Блиц