img
Home / България / Николай Хаджигенов: В МВР само 5 – 10 % са професионалисти, другите са мързеливи, а някои и престъпни

Николай Хаджигенов: В МВР само 5 – 10 % са професионалисти, другите са мързеливи, а някои и престъпни

/
/
/
583 Views

Не е нормално да даваш подкуп, за да станеш полицай на улицата. В МВР само 5 – 10% от служителите са професионалисти, другите са тунеядци – мързеливи и някои от тях престъпни, това каза адв. Николай Хаджигенов от „Изправни се! Мутри вън!“ в студиото на БНТ.

На въпрос на водещата кой е виновен за това, той отговори: „Всички правителства в последните 30 години“. Хаджигенов се обяви за масова подмяна на полицаите и коренна промяна на обучението им.

„Съдът има нужда от фини настройки“, коментира адвокатът, като подчерта, че сегашният Висш съдебен съвет трябва да бъде сменен. Колкото за прокуратурата, той повтори тезата си, че тя трябва да стане част от изпълнителната власт.

„Борисов се е скрил, снишил се е по стар социалистически обичай и чака да му се размине перестройката. Праща по медиите разни тамагочитa“, коментира Хаджигенов поведението на лидера на ГЕРБ и бивш премиер.

„Не сме започнали още с кражбите в енергетиката или с кражбите в спорта“, коментира представителят на „Изпрaви се! Мутри вън!“. Той обясни, че кражбите на държавни средства се извършват по една и съща схема – с едни и същи документи са взема финансиране по различни направления, като практиката се прилага от повечето федерации.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *