Нов или употребяван трактор да купя?

трактор втора употреба цена

Има много неща, които трябва да се имат предвид, когато решавате дали да инвестирате в нов или употребяван компактен трактор, особено в настоящия икономически климат, пред който сме изправени. В последно време видяхме огромно увеличение на търсенето от страна на потребителите, което впоследствие оказа натиск върху веригата за доставки, което доведе до световен недостиг на всички нови и употребявани компактни трактори.

Основно това се дължи на липсата на суровини като стомана и каучук и в резултат на това пазарът на употребявани компактни трактори процъфтява. Цената на новите трактори също се е увеличила с инфлацията.

Ако обмисляте да инвестирате в нови или употребявани компактни трактори, надяваме се, че тази статия ще ви помогне да направите разумна инвестиция. Материалът е подготвен с помощта на експерти в областта, а повече информация за покупката на употребявана селскостопанска техника може да получите тук.

Какво представляват компактните трактори?

По същество компактният трактор е многофункционален инструмент, който е проектиран да изпълнява широк набор от различни задачи. Те се предлагат във всички различни форми и размери, обикновено от 15 до 60 к.с. (конски сили), за да отговарят на различни типове клиенти в зависимост от техните специфични изисквания и бюджет. В днешно време повечето реномирани марки се предлагат със сервоуправление и са оборудвани със задна 3-точкова връзка, която дава възможност за монтиране на различни прикачни устройства (инструменти) към задната част на трактора. Те обикновено се задвижват от заден ВОМ (отвод на мощност), някои от които имат функция с двойна скорост, за да ви позволят да работите с определени приспособления при по-бавни RPM (обороти в минута).

Компактните трактори обикновено се разделят на две различни категории, предназначени за различни приложения; те обикновено са „ръчно“ задвижване или „хидростатично“ маслено задвижване. Всеки дизайн има различни предимства и недостатъци.

Употребявани компактни трактори

Неща, които трябва да имате предвид, когато купувате нов или употребяван компактен трактор:

Какъв тип трактор?

Първо и най-важно, когато искате да инвестирате в нови или употребявани компактни трактори, трябва да определите какъв тип трактор ви е необходим. В повечето случаи това ще бъде известно като ръчна трансмисия (с редуктор) или хидротрансмисия (хидростатична).

След това трябва да определите размера, който да отговаря на вашето приложение, това обикновено се определя от мощността на двигателя (HP). Ако обмисляте да закупите употребявани компактни трактори, може да се наложи да проявите търпение, за да намерите точната машина, от която се нуждаете.

За повече информация относно избора на компактен трактор, моля, прочетете нашия блог: Избор на компактен трактор и какво да имате предвид?

Защо да купите употребяван компактен трактор?

Това обикновено се определя от бюджета, но не винаги и напоследък цената на употребяваните компактни трактори рязко скочи. Ето защо е важно да направите вашето проучване онлайн и да се уверите, че плащате справедлива пазарна стойност, а не над коефициентите за по-стара машина, в който случай може да помислите за инвестиране в нова машина

Когато купувате употребявани компактни трактори , винаги питайте дали е налична пълна сервизна история? В случай на частна продажба или покупка чрез търговец, опитайте се да договорите гаранция, когато е възможно. В повечето случаи реномиран търговец ще достави всяка използвана машина с пълна 3-месечна основна механична гаранция и трябва да гарантира, че машината е обслужена и в добро работно състояние преди доставката.

 Защо да купите нов компактен трактор?

Закупуването на нов компактен трактор ви предлага пълно спокойствие и трябва да гарантира надеждност. В повечето случаи ще можете да договорите сделка с вашия местен дилър, който от своя страна трябва да може да предложи цялостен пакет следпродажбено обслужване, включващ части, обслужване и гаранция.

Повечето реномирани производители предлагат 2 години гаранция като стандарт за компактните трактори. Напоследък Kubota представи Kubota Care, това е разширена гаранция за спокойствие до 5 години и предлага на потребителя изключителна стойност на минимална цена. Като допълнение към това, повечето дилъри на Kubota могат да ви предложат план за обслужване с фиксирани разходи за същия период, който ви позволява да бюджетирате по-ефективно и да увеличите максимално производителността.

Споразумението за обслужване на GGM е лесен и гъвкав начин за бюджетиране на рутинната поддръжка, от която се нуждае вашата машина, има много ключови предимства при избора на споразумение за обслужване, като например:

  • Цените са фиксирани за срока на договора
  • Стандарти за качествено обслужване
  • Специално обучени инженери
  • Удължен живот на машината
  • Спокойствие
  • Подобрена стойност при препродажба
  • Бюджетирани разходи

Друго допълнително предимство на споразумението за обслужване е, че ние обслужваме всички марки и модели, ние гарантираме, че обслужването се извършва в съответствие с указанията за обслужване на производителя, 18 месеца гаранция за части на Kubota, екологично изхвърляне, безплатна проверка на здравето на машината и всички масла и филтри ще бъдат включени.

Споразумението за обслужване на GGM гарантира, че поддръжката е планирана, цената е предвидима и имате пълно спокойствие, когато става въпрос за вашата машина.

Кои марки трябва да имате предвид?

Kubota се счита от мнозина за първокласната марка в индустрията за комунални услуги, но си струва да се обмислят други реномирани марки като John Deere, Iseki и New Holland.

Има и други производители, които предлагат машини за по-нисък бюджет, включително TYM, Branson, Farmtrac и Solis, за да назовем само няколко. Въпреки това, надеждността, резервното копие след продажбата и остатъчната стойност при препродажба с продуктите на тези производители са по-малко сигурни, отколкото с някои от по-известните марки. Като правило тракторите Kubota и John Deere изглежда имат по-добра стойност от повечето.

Заключение

Независимо дали искате да закупите нови или употребявани компактни трактори, не забравяйте да направите вашето проучване. Разгледайте онлайн и намерете вашия местен дилър, това обикновено е добро място да започнете, тъй като те ще имат професионален представител, който може да ви предложи разумен съвет.

Ако разглеждате употребявана машина, не забравяйте да поискате пълна сервизна история и помолете някой механично настроен да прегледа машината, преди да се ангажирате.

В случай на закупуване на нова машина, винаги говорете с повече от един търговец. Имайте предвид обаче, че най-ниската цена не предлага непременно най-добрата стойност, дори когато говорим за същия продукт.

Важно е да разгледате отзивите на клиентите на дилърите онлайн, винаги трябва да имате предвид техните клиенти след грижи и време за реакция при повреда, обратно обслужване на части и гаранция. Ако дилърът не ви предложи опция за сервизен пакет, това вероятно показва, че той е по-притеснен да ви продаде машина в сравнение с услугата, която получавате.