Нов метод за отглеждане на огромни количества картофи у дома

Нов метод за отглеждане на огромни количества картофи у дома

Отглеждането на картофи не е толкова просто. Но ние от Е-новини ви предлагаме нов метод за отглеждане на картофи в градината ви, с помощта на няколко средства.

Картофите са един от продуктите, които можете да отглеждате сами. Не изискват много грижи, а с този лесен трик можете веднага да отглеждате големи количества картофи. За да започнете, ще ви е необходимо следното:

ограда от тел от 1,2 м. височина и ширина 2,4 м., сено, почва и семе за картофи.

Първо, трябва да инсталирате пръчките в правоъгълна форма. Уверете се, че те са на разстояние от 45 см. Това ще бъде основата на картофената кула.

С телта обвийте вертикалните пръчки, които сте поставили в началото. Използвайте клещи, за да свържете хоризонталните с вертикалните краища.

Добавете сено, компост и почва, за да създадете среда, в която картофите могат да растат.

Вземете 2 килограма семе за картофи!

Поставете картофите в почвата с компоста! Уверете се, че зелените израстъци са обърнати навън към сеното! След това покрийте картофите с няколко сантиметра почва и поставете друг ред картофи. Повторете, докато картофите свършат. Редовно поливайте!

Вашата картофена кула ще расте бавно, след като растенията цъфнат.

Много лесно е събирането на реколтата. Отстранете сеното от компоста и ще видите картофите. Не напоявайте кулата непосредствено преди прибирането на реколтата … иначе ще се потопите в калта.

Тази картофена кула произвежда изобилие от картофи. Ще имате достатъчно количество за дълго време.

Източник: Актуално